BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,18
HABER /  POLİTİKA

BDP'den liste için ilk açıklama!

Akil insanlar listesinin bir kısmı basına sızdı. Merak edilenlerden biri de BDP'nin bu listeki isimlerden önerisi olup olmadığı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Çözüm süreci ile ilgili olarak çalışacak, sürecin ayrıntıları halka anlatacak "akil insanlar" listesinin bir kısmı basına yansıdı. Listede BDP'nin önerdiği isimler var mı, BDP ortaya çıkan listeyi nasıl değerlendiriyor, BDP milletvekilleri Pervin Buldan ve Adil Kurt İnternethaber'e konuştu.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, bunun tek başına AKP'nin kararı olmadığını BDP olarak kendilerine isim önerdiklerini söyledi.

AKİL İNSANLAR VİCDANININ SESİNİ DİNLEMELİ


"Öncelikle bütün isimlerin açıklanması gerektiğini düşünüyorum. Bu işin sadece magazinel boyutunun konuşulmasından çıkarılıp gerçek işlevi üzerinde durulması önemlidir. Akil insanlar topluluğu Türkiye'de ne yapacak, Kürt sorununun çözümü için nasıl bir işlev görecektir bu çok önemlidir. Bu kişiler her şeyden önce bu süreci gözlemleyecek insanlardır. Sadece geri çekilmeyi gözlemleyip işleri bitmeyecek, sonuna kadar sorunu izleyecek, tıkandığı noktalarda vicdanının sesini dinleyip devreye girip, doğruyu tarafların önüne koyacak bir mekanizma görevi görecekler."

"Bu liste sadece AKP'nin listesi değil. Bu konuda partimizin eşbaşkanlarının mutlaka bir açıklaması olacaktır ama bu listenin oluşumu için biz de BDP olarak kendilerine bir liste sunmuştuk. Ortaya çıkacak 62 kişilik listede Türkiye kamuoyunun vicdanını temsil edecek isimler olacağını düşünüyorum." 

BİZİM ÖNERDİĞİMİZ İSİMLER DE VAR

BDP milletvekili Pervin Buldan ise listeki isimlerden BDP'nin önerisi olan isimlerin de olduğunu söyledi:

"Daha henüz tam listeyi bilmiyoruz ama şunu söyleyeyim, bizim de bir listemiz vardı ve bunu sunmuştuk, şu an açıklanan isimlerin içerisinde bizim de önerdiğimiz insanlar var ama liste için tam bir yorum yapabilmek için listenin tamamını görmek lazım."




akil-insanlar-resmi-liste-tamami.jpg


  AKİL İNSAN OLMAYI REDDEDEN 3 İSİM  

Herkes 'akil insan' listesinde olmak için ölüyor ama onlar gelen teklifi geri çevirdiler. Üç isim arasında Sezen Aksu da var... (DEVAMI)

 HÜLYA AVŞAR AKİL İNSAN OLDU  

Hülya Avşar da akil insanlar listesine girince 'Nihat Doğan'ın neyi eksik' diyenlerin sayısı arttı. (devamı)
hülya-avşar-akil-insan-oldu.jpg

24 saat haber... Her an interaktif iletişim. Akil İnsan listesine dair tüm haberler internethaber'de olacak.