BIST 9.713
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.426,90
HABER /  GÜNCEL

Akil İnsan olmayı reddeden üç isim

Listeye girenler kadar giremeyenler ve girmek istemeyenler de merak ediliyor.

Abone ol
GAZETECİLER.COM - PKK'nın silah bırakma ve sınırdışına çekilme sürecinde kamuoyuna yaşananları ve yaşanacakları anlatacak olan Akil İnsanlar listesi 62 kişiden oluşuyor.

Başbakan dün gece de kurmaylarıyla biraraya gelerek akil insanlar havuzundaki isimleri netleştirdi. Listeye girenler kadar giremeyenler ve girmek istemeyenler de merak ediliyor.

REDDEDEN 3 İSİM

Sanatçı Sezen Aksu ile Sabah gazetesi Başyazarı Mehmet Barlas ve Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol kulislerden sızan bilgilere göre 'akil liste' için teklif götürülen isimlerdendi. Ancak her üçü de sağlık ve yoğunluk gerekçeleriyle 'akil insanlar' listesine girmeyi reddettiler.

AKADEMİSYEN, SANATÇI VE GAZETECİ AĞIRLIKLI

Havuzda, Prof. Fuat Keyman, Yılmaz Ensaroğlu, Doç. Levent Korkut, Doç. Vahap Coşkun, Tarhan Erdem, eski vekil Abdurrahman Kurt TOBB, TESK, Türk-İş, Hak-İş, Memur-Sen, Mazlumder, İnsan Hakları Derneği temsilcileri de yer aldı.

YILMAZ ERDOĞAN : BANA TEKLİF GELMEDİ

Hülya Avşar ve Hülya Koçyiğit Başbakanlık'tan arandıklarını doğrularken, Yılmaz Erdoğan kendisine bir teklif gelmediğini söyledi.

YALÇIN AKDOĞAN NE YAPACAKLARINI ANLATTI

Başbakan Erdoğan'ın çözüm sürecinde etkili kurmaylarından Başdanışmanı Yalçın Akdoğan ise komisyonun teröristlerin çekilme süreciyle ilgili görev üstlenip üstlenmeyeceği sorularını yanıtsız bıraktı. Başbakan Erdoğan'la yarın biraraya gelecek isimlerin süreçte "sivil göz" olarak rol alacağını, devlet aygıtı dışında, devlet ideolojisine bağlı olmaksızın çalışacağını söyledi.

Öte yandan Başbakan Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti MYK'da "umut turu" kararı alındı. Batı illeri milletvekilleri hafta sonu Diyarbakır, Siirt ve Batman'a, Doğu illeri vekilleri ise bölge dışındaki illere giderek süreci anlatacak.
 CHP'NİN AKİL İNSAN LİSTESİNE TEPKİSİ  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, akil insanlar listesi için ''AKP, AKP'li akil adamlar arıyor'' dedi. (DEVAMI)


akil-insanlar-resmi-liste-tamami.jpg

  AKİL İNSANLAR LİSTESİNE BDP TEPKİSİ  

Çözüm sürecinde yol gösterici olarak hareket etmesi beklenen akil insanlar listesine BDP kimlerin girmesini istiyordu? Açıklanan isimler için ne diyorlar? İnternethaber'e özel açıklama (DEVAMI)

akil-insan-listesine-bdp-tepkisi.jpg


Akil insanlar listesine dair tüm haberler ve gündemden yansıyan önemli olaylar için internethaber'de kalın