BIST 9.080
DOLAR 32,46
EURO 35,09
ALTIN 2.324,05
HABER /  GÜNCEL

Balyoz Davası'nda flaş gelişme

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Balyoz Planı' davasının tebliğnamesini hazırlamak için görevlendirdiği savcı sayısını üçten beşe çıkardı.

Abone ol

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 365 sanıklı "Balyoz Planı" davasının temyiz incelemesini yapmak üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında görevlendirilen savcı sayısını üçten beşe çıkardı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 21 Eylül 2012'de karara bağlanan ve "Balyoz Planı" davasının dosyası, temyiz incelemesinin yapılacağı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmişti.

Davaya ilişkin bin 45 klasörden yaklaşık 400'ünün esasa ilişkin olduğu öğrenilirken, görevli savcılar başka bir işle ilgilenmeksizin, kapsamlı davaların temyiz incelemesinin daha güvenli hazırlanması için oluşturulan "yüksek güvenlikli" odada çalışmasını sürdürüyor.

Tutuklular bulunduğu için öncelik verilen dosyayla ilgili hazırlanan tebliğname, davaya bakacak Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderilecek. Başsavcılığın tebliğnamesinin bağlayıcı niteliği bulunmuyor.