BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan akil insanlar açıklaması

Bülent Arınç akil insanlarla ilgili merak edilen sorulara açıklık getirdi.

Abone ol

Arınç akil insanların medyaya yansıdığı gibi 49 değil 62 isimden oluşturulduğunu söyledi. Başbakan'ın titizlikle hazırladığını söyleyen Arınç bu listeye hükümetin görevlendirdiği isimler olarak bakılmaması gerektiğini de söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Kendilerinden teyit alınan, bizzat kendi istekleriyle veya Sayın Başbakanımızın ve arkadaşlarımızın her kanaldan teklif ettiği ve kabul edildiği zannediyorum 62 isimle akil insanlar heyeti teşekkül etti'' dedi.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Konuşmasından satırbaşları...

Yarın akşam Sayın Başbakan kendileri ile Dolmabahçe'deki ofiste bir araya gelecek bende orada olacağım. Yapacakları çalışmaların Türkiye için çok iyi olacağını düşünüyorum. Gruplandırıldılar.

Bunlara bir başkan bir başkan sözcüsü tayin edildi. Her türlü imkanların, bölgeler valilikler diğer kurumlar tarafından tüm ihtiyaçları karşılanacağı ifade edildi. Bunlar hükümetin tayin ettiği veya sayın başbakanın bizzat görevlendirdiği insanlar olarak görmemek lazım.

Başbakan bu listeyi titizlikle açıkladı.

Bunların hepsi Türkiye'nin seçkin insanlarıdır, ortak paydaları Türkiye'nin terörden kurtulmasıdır. Onlarla el birliiği iş birliği gönül birliği yapılmalıdır. Bu sayının kısıtlı olması gerekiyordu. Yüzlerce insanı böyle bir şemanın içine dahil etmek mümkün olamaz. Her biri çok değerli insanlardır. Bu kişilerin Türkiye'ye bugüne kadar yaptıkları katkıları ile böylesine bir görevi daha iyi yapacaklarına inandım.

62 kişi 1 aylık bir  çalışmayla süreci anlatacak.

Her biri kişiliği itibariyle değerli insanlardır. İsimleri gördüğüm zaman bu kişilerin Türkiye'ye yaptıkları katkıları daha da iyi yapacağına inandım. 

Dün Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu'nun evinde toplantı yapıldı.Mavi Marmara baskınında şehit olan ailemizin eşleri çocukları katıldı. Tazminat konusu gündeme gelmedi.



akil-insanlar-resmi-liste-tamami.jpg

 CHP'NİN AKİL İNSAN LİSTESİNE TEPKİSİ  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, akil insanlar listesi için ''AKP, AKP'li akil adamlar arıyor'' dedi. (DEVAMI)


  AKİL İNSAN OLMAYI REDDEDEN 3 İSİM  

Herkes 'akil insan' listesinde olmak için ölüyor ama onlar gelen teklifi geri çevirdiler. Üç isim arasında Sezen Aksu da var... (DEVAMI)

  AKİL İNSANLAR LİSTESİNE BDP TEPKİSİ  

Çözüm sürecinde yol gösterici olarak hareket etmesi beklenen akil insanlar listesine BDP kimlerin girmesini istiyordu? Açıklanan isimler için ne diyorlar? İnternethaber'e özel açıklama (DEVAMI)

akil-insan-listesine-bdp-tepkisi.jpg