BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

O PKK'lıların yargılanmasına başlandı

8 askeri yaralayan ve 4 polisi şehit eden PKK'lıların yargılanmasına başlandı

Abone ol

Hayat'ın İskenderun İlçesi'nde, roketli saldırı sonucu 6 askerin şehit edildiği olayla birlikte bölgede toplam 15 ayrı eylemi gerçekleştirdiği iddia edilen 8'i tutuklu 9 PKK'lının yargılamasına başlandı.

PKK'nın Amanoslar sorumlusu 'Fırat Siverek' kod adlı Kenan Yıldızbakan hakkında 7 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 200 yıl hapis cezası istendi.

8'i tutuklu 9 PKK'lı sanığın, İskenderun Şehit Er Remzi İlboğa Kışlası'na 30 Mayıs 2010'da yönelik saldırıda 6 askerin şehit edilmesi, 8 askerin yaralanmasının yanı sıra, 2009'da Dörtyol İlçesi'nde 2 askerin pusuya düşürerek şehit edilmesi, 2010'da yine Dörtyol'da 4 polisin şehit edilmesi olaylarına da karıştıkları, çok sayıda yol kesme, baskınla para ve yiyecek gasp etme eylemi gerçekleştirdikleri iddia ediliyor. 9 PKK'lının yargılanmasına Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesiyle yetkili Adana 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

43 mağdur ve müştekisi bulunan davanın duruşmasına sadece tutuklu sanıklar ile avukatları katıldı. PKK'lı sanıklardan saldırıları yapan grubun sorumlusu olduğu ileri sürülen ve hakkında 7 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 200 yıl hapis istenen 'Fırat Siverek' kod adlı PKK'nın Amanoslar sorumlusu Kenan Yıldızbakan (41) ile saldırıda roketatarı kullandığı iddia edilen ve 7 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 320 yıl hapsi istenen 'Sefkan Amed' kod adlı Cengiz Nergiz (31) iddianamenin tamamı ellerine ulaşmadığı için savunmalarını hazırlayamadıklarını söyledi. Sanık 'Özgür' kod adlı Barış Kızılçay (30) kendisinin olaylara katılmadığını ve olayın bazılarının olduğu tarihte de Irak'ta bulunduğunu iddia etti.

'ATEŞKES'TEKİ EYLEMİ ÖRGÜT ONAYLAMAMIŞ

Barış Kızılçay, Osmaniye'de polis aracına yapılan bombalı saldırı olayıyla ilgili de "Bu olay tarihinde de ben Kuzey Irak'ta idim. Bu olay ateşkes sürecinde yapıldığı için kabul görmedi ve bu olayı yapanlar geri çekildi" dedi.

BOLCA PARAMIZ VARDI

Yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanık 'Erdal Zaza' kod adlı Bayram Daimi (28) de kendini şöyle savundu:

"Askeri kışlaya yapılan saldırıya katılmadım. İddianamede yer alan bazı olayları ben hiç hatırlamıyorum. Kimseye zorla erzak getirtmedik. Üzerimizde bolca para vardı. Ben kimseyi erzak getirmeye göndermedim, ama erzak getirenlere verilen para bin dolardır. Bu kişiler kendi istekleriyle bu işi yapmışlardır."

Kamyonet ayarlayarak, ev eşyası taşıma bahanesiyle teröristlere yardım ettikleri ileri sürülen diğer sanıklar da kamyonetteki teröristlerden haberlerinin olmadığını ileri sürerek haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, dinlenmeyen sanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ ÖLDÜ

Askeri birliğe saldırıda yer aldığı öne sürülen Rezzan Balta ise, 30 Eylül 2011'de Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Göynük Jandarma Karakol Komutanlığı'na düzenlediği bombalı eylemde ölmüştü.