BIST 10.020
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.430,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Aygün akil insanlar listesi için ne dedi?

Akil insanlar listesi açıklandı, tartışma başladı. Hükümete sert muhalefetiyle tanınan CHP'li Aygün, listeyi değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Listede Alevi dünyasından tek bir ismin yer almasına dikkat çeken Aygün'e göre akil insanlar, AK Parti'nin yürüteceği psikolojik harekatın parçası olacak.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, akil insanlar listesini açıklayan hükümeti eleştirdi. Öcalan'ın Nevruz mesajında Alevi adının geçmemesine sitem eden ve sürece kuşkuyla yaklaşan Aygün, eleştirilerine hız kesmeden devam ediyor.

Aygün, Twitter hesabında "Öcalan'ın Diyarbakır'da okunan Newroz mesajından bir cümle: 'Kürtler ile saygıdeğer Türk halkı 100 yıldır İslam bayrağı altında kardeşçe yaşıyor.' Anlaşılan o ki Abdullah Öcalan ve Tayyip Erdoğan Kürt meselesini 'Ümmet bayrağı' altında çözmekte sözleşmişler" diye yazmıştı.

AKP PROGRAMINA TABAN OLUŞTURUR

63 kişilik liste açıklandıktan sonra twitter hesabından görüşlerini paylaşan Aygün, listenin AK Parti programına taban oluşturacağını iddia etti.

İşte o mesajlar:

-Ağırlıkla AKP'ye yakın isimlerden oluşan ve 'Psikolojik Harekât yürüteceği' bizzat Başbakan tarafından açıklanan 63 akil belli olmuş;

-BDP'ye yakın 4-5 ismin ancak yer bulabildiği listede Alevi dünyasından tek İzzettin Doğan var.

-Geçen hafta sendikasının kapıları parçalanan Erol Ekici'nin listede yer almasına doğrusu şaşırdım.

-Bu liste bence AKP programına taban oluşturur. Yok, yok, ben 'sürece' zarar vermeyeyim ve 63 akile başarı dileyeyim!