BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

İclal Aydın'dan çok farklı bir kitap

İclal Aydın'ın son kitapları "Aşk" ve "Acı" ismini taşıyor. Alışılmışın aksine iki kitap bir arada önlü arkalı okura sunulmuş.

Abone ol

Yazar İclal Aydın, bu kez çok farklı bir kitapla okurlarının karşısında... Daha doğrusu iki kitapla.

ALIŞILMADIK BİR KİTAP

İclal Aydın'ın son kitapları "Aşk" ve "Acı" ismini taşıyor. Alışılmışın aksine iki kitap bir arada önlü arkalı okura sunulmuş.

Kitabın tanıtım yazısında "Aşk ve Acı, insan hayatının en etkili, en değiştirici iki kaçınılmazı. Anca ikisinin de tanımı, etkisi, süresi herkeste ayrı. İclal Aydın, hayatın bu iki başrolü üzerine yazdığı yazılarını, yaratıcı bir proje içinde Aşk ve Acı kitabında topladı." deniliyor ve şöyle devam ediliyor:

SADECE SEYRETMEKTEN BİLE KEYİF ALACAKSINIZ

"Metin proje yönetmenliğini Tolga Meriç'in yaptığı Aşk ve Acı, iki ayrı konuda yazılmış, birbirinden bağımsız ama aslında birbiriyle iç içe, iki yönlü bir kitap. Tolga Meriç ve İclal Aydın'ın sohbetleri bizi Aşk'ın şehirlerine, tanım çabalarına, Acı'nın tüm iklimlerine ve yaralarına götürüyor.

İclal Aydın, Aşk'ı anlatırken kendine, okura, geçmişin izlerine, yarının düşlerine değiyor. Acı'da ise insanın yaşadığı kağıt kesiklerinin dökümü yapılıyor.

Kitabın içinde ise sinemadan resme, edebiyattan müziğe uzanan yaratıcı bir şölen okura eşlik ediyor. Bazen okumak yerine sadece seyretmekten bile keyif alacağınız bir kitap Aşk ve Acı."

2960d9aa-421a-420f-9616-6d3c9fbe8447.jpg
FİKİR BARBAROS ALTUĞ'DAN GELDİ

Daha önce Senin Adın Bile Geçmedi ve Kağıt Kesikleri ismiyle iki ayrı kitap olarak bastığı çalışmalarının yeni baskısının birleştirerek yapma fikrinin Barbaros Altuğ'dan geldiğini yazıyor Aydın.

Kitapların ikisi de fotoğraflar, sinema afişleri, kitap kapakları, çarpıcı sözler, dikkat çeken alntılar ve bir dizi de okurun not alması için boş bırakılmış sayfa ile süslü. 

Artemis Yayınları tarafından basılan kitap raflarda okurlarını bekliyor.