BIST 10.173
DOLAR 32,31
EURO 35,00
ALTIN 2.448,33
HABER /  DÜNYA

AK Parti’li vekillere seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’deki milletvekillerine seslenerek, "Hiç bir zaman AK Parti iktidarını gayri meşru ilan etmed...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’deki milletvekillerine seslenerek, "Hiç bir zaman AK Parti iktidarını gayri meşru ilan etmedik. Bu iktidara sadece biz değil siz de ’yeter artık’ demelisiniz" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Engelsiz Dershane Eğitim Merkezini ziyaret etti ve 11 yaşına giren merkez için öğrencilerle pasta kesti. Ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da yer aldı. Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, “HSYK’dan gelen bir açıklama vardı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve görevden alınan savcının karşılıklı açıklamaları oldu. Bu tabloyu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, “Şunu açıkça söyleyeyim arkadaşlar. Türkiye süratle hukuk devleti olmaktan çıkıyor" dedi.
Kılıçdaroğlu, olayların komplo olarak nitelendirilmesini de eleştirerek, “Hukuk devleti diye bir devlet kalmadı. Buradan AK Parti’deki dürüst milletvekillerine seslenmek isterim. Sizler Türkiye’nin saygın insanlarısınız. Millet size oy verdi, geldiniz iktidar oldunuz. Hiçbir zaman AK Parti iktidarını gayri meşru ilan etmedik. Hukuk zemininde gelmiştir, milletin oyunu almıştır. İktidardır beğeniriz veya beğenmeyiz, eleştiririz ama sonuçta bu iktidarı hiçbir zaman gayri meşru ilan etmedik, ta ki son rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna kadar” ifadelerini kullandı.

"AK PARTİ’DE SON DERECE DÜZGÜN İNSANLAR VAR"
AK Parti’den bazı isimlerin disiplin kuruluna sevk edilmesi ve ardından istifaların olmasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “İstifalar olur olmaz, ben onu bilmiyorum arkadaşlar ama sonuçta vicdanının sesini dinleyen herkesin rahatsız olduğunu biliyorum. Az önce söyledim, AK Parti’de son derece düzgün insanların sayısının az olmadığını, çok fazla olduğunu biliyorum. Onların da rahatsız olduğunu biliyorum. Onlar vatandaşların yüzüne bakamıyorlar. Başları önlerine eğik, onları bu hale düşüren kendi iktidarlarından hesap sormaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, son olarak bütün yurttaşları göreve çağırdı.
(İHA)