BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,22
HABER /  DÜNYA

Polis-kapkaççı kovalamacası

İstanbul Maltepe ve Kartal’da kapkaç yaptıkları belirlenen 2’si kadın 3 zanlı, polisin 1 saatlik kovalamacası sonucu yakalandı. <br/>Alınan ...

Abone ol

İstanbul Maltepe ve Kartal’da kapkaç yaptıkları belirlenen 2’si kadın 3 zanlı, polisin 1 saatlik kovalamacası sonucu yakalandı.
Alınan bilgiye göre, ilk olay sabah saatlerinde Maltepe’deki minibüs yolu üzerinde meydana geldi. İşe gitmek için evinden çıkan bir kadının çantasını araç ile yanına yaklaşarak kapkaç yapan 3 zanlının eşkâlleri polise verildi. Polis, olayın olduğu çevrede araştırma yaparken bir ihbar da Kartal bölgesinden geldi. 2 kapkaçta da kullanılan aracın plakasının aynı olması, 2 ilçenin polis ekiplerini alarma geçirdi. Polisin kaçan aracı görmesiyle kapkaççılar ve polis arasında kovalamaca başladı. Kiraladıkları aracın plakalarını değiştirmek için Cevizli Mahallesi Mustafa Kemal Caddesi üzerinde bir otoparka giren zanlıların kaçışı, bu otoparkta son buldu. Yaklaşık 14 polis aracını peşine takan zanlılar burada kıskıvrak yakalandı. Olay yerinde yapılan kısa bir aramanın ardından zanlıların çaldıkları çantalar ve telefon, kullandıkları kiralık araçtan çıktı. Betül T., Necla A. ve Mustafa T.Ü., adlı zanlıların hırsızlıktan çok sayıda kayıtlarının olduğu belirlendi. Kapkaçta kullandıkları araç incelenmek üzere otoparka çekilirken, 3 zanlı sorgulanmak üzere Maltepe Asayiş Büro Amirliği’ne teslim edildi.
Öte yandan emniyete getirilen kadın zanlılardan biri, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına tepki gösterip, küfürler yağdırdı.
(İHA)