BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İBB Sözcüsü Murat Ongun 'metro inşaatı değil çukur' dedi paylaştığı fotoğraf olay oldu

Yatırım onayı çıkmadığı gerekçesiyle durdurulan Emek-Yenidoğan metro hattı şaftlarına İBB yönetimi moloz dökmeye başladı. Olayı yayınlayan CNN Türk'e tepki gösteren İBB Sözcüsü Murat Ongun'un bahsedilen yerin metro inşaatı değil 30 metre derinliğinde çukur olduğu paylaşımına yorum yağdı.

Abone ol

Emek-Sancaktepe metro hattı inşaatına dün moloz dökülmeye başlanması tartışmalara yol açtı.

2017'de yapımına başlanan 6.9 kilometre uzunluğundaki metro hattı inşaatını İBB yönetimi, hükümetin projeyi yatırım programına almaması gerekçesiyle durdurdu. İBB, metro hattı için açılan şaftların üzerini toprakla kapatmaya başladı.

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, yaptığı açıklamada duruma tepki göstererek, “Temel atmama töreni yaparak başlanmış bu Büyükşehir Belediye zihniyeti şimdi de metroları kapatma icraatlarıyla devam ediyor” dedi.

CNN Türk'ü şikayet etti

Şeyma Döğücü ile röportaj yapan CNN Türk'ün metro inşaatı haberi İBB Sözcüsü Murat Ongun'un tepkisine yol açtı. Ongun, konuyu haberleştiren CNN Türk'ü de CNN'e şikayet etti.

"Yıllar önce kazılmış 30 metre derinliğinde bir çukur"

Twitter adresinden paylaşımda bulunan Ongun, "O bir metro hattı değil. Yıllar önce kazılmış 30 metre derinliğinde bir çukur. “Metro hattı nedir?” diye öğrenmek isterseniz, 10 metro şantiyemizden birinde size eğitim verebiliriz. @cnnturk You should beware of the damage being done to the global CNN brand." ifadelerine yer verdi.

"Metro hatları o şaftlarla inşaa edilir"

AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ejder Batur, Ongun'un açıklamalarına, "İBB adına konuşan biri metro şaftına çukur diyebiliyorsa “Allah İstanbul’u tez zamanda bu sözcüden ve zihniyetinden kurtarsın” diye dua ederim…Metro hatları o şaftlarla inşaa edilir…ayrıca siz 30 aydır İstanbul markasına verdiğiniz zararı hesap edin." sözleriyle tepki gösterdi.

Twitter adresinden paylaşımda bulunan Ongun'un söz konusu yerin metro inşaatı değil çukur olduğunu söylemesine çok sayıda yorum geldi.

İmamoğlu'nun imzası yer alıyor

Ongun'un paylaştığı fotoğraftaki tabelada Ekrem İmamoğlu'nun imzası, İBB logosu ve metro inşaatının adının yer almasına dikkat çeken kullanıcılar, Ongun'a tepki gösterdiler. 

Kullanıcılar Ongun'a "madem çukursa bunu niye yazdınız?" diye sordu.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Survivor Atakan final koltuğunda yanında oturacağını düşündüğü isimleri saydı
Foto Galeri Survivor Atakan final koltuğunda yanında oturacağını düşündüğü isimleri saydı Galeriye Gözat