BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MEDYA

Hürriyet ne yapmak istiyor?

Akşam yazarı Burhan Ayeri köşesinde Hürriyet'in 1. sayfada yaptığı inanılmaz hatayı gündeme getirdi.

Abone ol

Akşam yazarı Burhan Ayeri Hürriyet'in Diyarbakır gösterileriyle ilgili yayınladığı fotoğraf altı yazıya dikkat çekti. Ayeri sözleriyle gazeteyi eleştirdi.

Yazı: Burhan Ayeri
Kaynak:  

-Önemli bir dostumuz aradı ve 'Hürriyet'in birinci sayfasındaki resimaltını okudun mu' diye sordu. Baktık 'Özel Harekatçılar, üç göstericiyi avladı' şeklinde.

Bu satırları yazana, koyana... Ne demek istiyorsunuz diye sormak lazım. Yine aynı kaynağın uyarısı üzerine Sabah Gazetesi'nde, görevden alınan eski genel yayın müdürü Ergun Babahan'ın yazısını da okuduk. Medya Grup Başkanı M. Kenan Tekdağ'ın katkıları olduğu belli. Herhalde yazının devamında, bu iyice belirginleşir.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Böylesine bir basına sahip ülkede Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir'in 'Polis çekilsin' dediğinde cevap yine bir soru olmalı;' Eyalet sınırlarına kadar mı?' Siirt DTP İl Başkanı Murat Avcı'ya 'Asker döktüğü kanın hesabını vermeli' dediği için hesap soracak makam arıyoruz. Bu kafayla 'Bu hesabı yine o asker soracak' gibi geliyor.

Biz uyaralım da, bazıları belki ders alır. Tabii, kendine aydın diyenleri, bu işin dışında tutuyoruz. Onların niyeti çoktan belli oldu...