BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Emine Erdoğan Katarda

Katar Şeyhi’nin oğlunun düğününde Türkiye’den Emine Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan katıldı.

Abone ol

El Wajeba Sarayı’nda, 1001 Gece Masalları’nın andırır düğüne elinin kınasıyla katılan Emine Erdoğan, çifte Türk geleneklerine uygun bir hediye verdi.

ŞEYH Hamid bin Halife El Thani’nin, dün akşam Katar’ın zengin ailelerinden birisinin kızı olan Sheika Bothania ile evlenen oğlu Şeyh Jassim bin Hamid Bin Halife El Thani’nin 1001 gece masallarını andıran düğününe Türkiye’yi temsilen Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan katıldı.

Düğün için Sudan’dan önceki akşam Katar’ın başkenti Doha’ya gelen Emine Erdoğan’a ABD’de okuyan kızı Sümeyye Erdoğan da eşlik etti. Arap ve Batı sosyetesinden birçok ünlü isim de düğün için Doha’ya geldi.

11 KİŞİLİK EKİP

Korumaları ve danışmanlarından oluşan 11 kişilik bir ekiple Katar’a gelen anne kız Erdoğanlar, başkent Doha’nın en lüks otellerinden Ritz Carlton’da Körfez manzaralı odada kaldı. Anne kız Erdoğanların kaldığı otelde Ürdün’den prensesler, birçok Avrupa ülkesinin sosyetesi ile düğün gecesi sarayda konser veren Arap dünyasının Lübnan ve Mısır’dan gelmiş ünlü ses sanatçıları da konakladı.

ŞEHİR TURU YAPTILAR

Emine Erdoğan’ın düğün öncesi Sudan’da ellerine motifli kına yaptırdığı dikkat çekti. Emine ve Sümeyye Erdoğan dün güne sabah saat 09.30’da Ritz Carlton’un "The Lagoon" isimli restoranında kahvaltı ederek başladı. Emine ve Sümeyye Erdoğan yaklaşık 45 dakika süren kahvaltıdan sonra Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Naci Sarıbaş’ın eşi Gülden Sarıbaş ile birlikte şehir turuna çıktı.

Emine Erdoğan, Doha turuna çıkarken üzerinde lila rengi türban, aynı renkte uzun ceketli takım elbise ile ayakkabı, Sümeyye Erdoğan’ın üzerinde ise Anadolu geleneklerini yansıtan motiflere sahip uzun ceket, beyaz pantolon ve ayakkabı vardı. Sümeyye Erdoğan’ın türbanı da elbisesini tamamlayıcı nitelikte çiçek motifli ve beyaz renkliydi.

Emine ve Sümeyye Erdoğan, Katar Emiri’nin kendilerine tahsis ettiği zırhlı araçla Doha turunu tamamladıktan sonra dün akşam saat 17.00’de başlayacak düğüne hazırlanmak için Ritz Carlton Oteli’ne döndü.

DÜĞÜN EL WAJEBA’DA

Emine ve Sümeyye Erdoğan, Ritz Carlton Oteli’ne yaklaşık 20 dakika mesafede bulunan, muhteşem düğünün yapılacağı El Wajeba Sarayı’na hareket için saat 16.30’da otelden ayrıldı. Düğün nedeniyle Doha’da sıkı güvenlik önlemi alındı. Sarayın etrafına davetliler dışında kimse yaklaştırılmadı. Düğünden fotoğraf çekmek yasak olduğu için davet kartlarının üzerine de fotoğraf makinesi ile fotoğraf çeken cep telefonlarının getirilmemesi notu konuldu.

HAREM SELAMLIK UYGULAMA

Düğün İslami kurallara uygun şekilde harem selamlık yapıldı. Sarayın ayrı bir bölümünde toplanan erkek davetliler uzun bir protokol kuyruğu oluşturarak Katar Emiri ve oğlunu tebrik etti. Bir başka salonda toplanan kadın davetliler ise kendi aralarında eğlendi. Düğünde davetlilere Arap ve Batı mutfağından oluşan zengin bir mönü ikram edildi.

ODA BULURSANIZ KAÇIRMAYIN

Gece geç saatlere doğru ise Katar Emiri’nin oğlu Şeyh Jassim bin Hamid Bin Halife El Thani kadınların olduğu bölüme gelerek gelin Sheika Bothania’yı eş olarak yanına aldı. Böylece düğün sona erdi. Emine Erdoğan’ın yeni evli çifte Türk geleneklerine uygun değerli bir hediye verdiği öğrenildi.

Düğün nedeniyle Doha’da bulunan 10’dan fazla devasa beş yıldızlı otelde tek bir boş oda kalmadı. Başka iş için Doha’ya gelenler "Eski kent" olarak adlandırılan semtte üç ve iki yıldızlı otellerde yer bulabilmek için yoğun çaba gösterdi. Beş yıldızlı otellerin resepsiyon görevlileri, "Hangi otelde yer bulduysanız hiç pazarlık yapmadan odanıza yerleşin" tavsiyesinde bulundu.

Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet bugün öğle saatlerinde Katar’dan ayrılarak Türkiye’ye dönecek.

Doha’nın en lüks otelinde kaldılar

Katar Şeyhi Hamid bin Halife El Thani ile eşi Mozah binti Nasır El Misned’in oğularının düğününe katılan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile kızı Sümeyye Erdoğan, başkent Doha’nın en lüks otellerinden Ritz Carlton’da Körfez manzaralı odada kaldılar. Emine ve Sümeyye Erdoğan Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Naci Sarıbaş’ın eşi Gülden Sarıbaş ile birlikte şehir turuna çıktı.

Haber: Uğur ERGAN, Hasan TÜFEKÇİ
Kaynak: