BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hükümetin OHAL için yeni planı ne? Zarrab detayı da bomba!

OHAL'in ne zaman kalkacağı merak konusuyken Bakan Bülent Tüfenkçi yepyeni bir planı açıkladı. Tüfenkçi'den gelen Reza Zarrab açıklamasındaki bilgiler de bomba oldu. Meğer Zarrab bir dilekçeyle başvurup bakın ne istemiş!

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, olağanüstü hali (OHAL) kaldırıp, bazı yetkilerini yasaya ekleyebileceklerini söyledi. Tüfenkci, "OHAL’i kaldırırız mücadelede önem taşıyanlar maddeleri yasaya geçiririz" dedi. Tüfenkçi'nin Reza Zarrab ile ilgili anlattıkları ise çarpıcı oldu.

ZARRAB'IN DİLEKÇESİ : ABD'de Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atila'nın sanık, Rıza Sarraf'ın tanık olduğu davaya ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Amerika’da tutukluyken, 2 ay önce şirketlerinde hisse devri yapmak için bakanlığımıza dilekçeyle başvurdu. ‘Aman izin vermeyin, burada bir oyun var’ dedim. Dilekçeleri duruyor.

OHAL MADDELERİ KALICI MI OLUYOR? : "Fransa OHAL’i kaldırıp, içindeki bazı maddeleri yasalarına koydu. Biz de bunu yapabiliriz, tartışılıyor. OHAL’i kaldırırız mücadelede önem taşıyanlar maddeleri yasaya geçiririz.

-Amerika bunu götürürken belki güvenceler verdi. Buradaki mal varlıklarını devredip, kurtulacaktı. Akıllı olup Sarraf'a bu işi bırakmasaydık, daha iyi olurdu."

'AMERİKALILARIN KUCAĞINA GİTTİ DİYE…'

"Sarraf ABD’deki ifadesinde hayali gıda ticaretini de işin işine soktu.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin bu konuda bir araştırması oldu mu?” sorusu üzerine Tüfenkci şunları söyledi:

-“Yapılan iş gayri resmi değil. Altın ihraç ettiğini ifade ediyor. Dubai’de o altının dolara çevrilip İran’ın borçlarının ödendiğini söylüyor. Altın ticareti 2014’e kadar yasak değildi. Uluslararası hukuka uygun yaptığımız iş. Araştırılması gereken, Dubai’den yaptını söylediği hayali gıda ihracatı konusu olabilir. Türkiye’nin Dubai’deki işleme müdahale etme yetkisi yok. Amerikalıların kucağına gitti diye böyle bir ifade vermiş olabilir, gerçekten yapmış da olabilir."