BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bomba gelişme! Zarrab ailesi de Türkiye'den kaçtı!

Mal varlıklarına el konulan Reza Zarrab'ın ailesi, Zarrab'ın ABD'de tanıklığı kabul ettiği günlerde Türkiye'yi terkedip İran'a gittikleri ortaya çıktı. Zarrab, itirafçı olmadan önce de Türkiye'deki şirketlerinin içini boşaltmıştı.

Abone ol

Reza Zarrab'la ilgili günün bombasını Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi patlattı. Dün ABD'de tutuklandıktan sonra Türkiye'deki şirketlerinin içini boşalttığı ortaya çıkan Reza Zarrab'ın ailesinin de Zarrab "tanık" olmadan kısa bir süre önce Türkiye'den kaçıp İran'a gittiklerini yazdı. 

Reza Zarrab'ın Türkiye'den çıkışı, ABD'ye gidişi, tutuklanması ve tüm bunlar olurken yaşananlarla ilgili sır perdesi henüz aralanmadı. ABD'ye gitmeden önce pazarlık mı yaptı? Eşi Ebru Gündeş ve kızı ile ABD yolculuğu kamuflaj mıydı? Türkiye'den çıkmadan önce kimlerle görüştü, kimlerden yardım aldı? İşte tüm bu sorularla ilgili Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'den dikkat çeken bir uyarı geldi. 

YURTDIŞI YASAĞI SADECE 47 GÜN SÜRMÜŞ

Reza Zarrab'ın 17 Aralık’ta tutuklandıktan sonra 28 Şubat 2014 günü adli kontrol şartı ve yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığını hatırlatan Selvi, "Mahkemenin yurtdışına çıkış yasağı koyduğu Zarrab, nasıl olmuş da Amerika’nın yolunu tutmuştu?" diye sordu ve cevabını da kendisi verdi: "Yurtdışına çıkış yasağı topu topu 47 gün sürmüş. 16 Nisan 2014 tarihinde ise kaldırılmış."

PİS KOKULAR GELİYOR

Zarrab’ın Miami’ye uçmadan önce ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlileriyle buluştuğu, ABD’ye girişte bir sorun yaşamayacağı konusunda güvence aldığı yönündeki iddiaları ispatlayacak delillere ulaşamadığını belirten Hürriyet yazarı Selvi, "burnuma pis kokular geliyor" dedi.

Zarrab herşeyin içini boşaltmış! Holding, kuyumcu, dövizci...

 İstanbul Başsavcılığı’nın Zarrab hakkında açtığı soruşturmanın sadece mal varlığı üzerinden ilerlemesinin yetmeyeceğini, ABD’ye gidiş sürecinin de aydınlatılması gerektiğini vurgulayan Selvi şöyle devam etti:

EBRU GÜNDEŞ'E MUTLAKA SORULMALI 

"Eşi Ebru Gündeş,yakın korumaları ve avukatlarının vereceği bilgiler ile HTS kayıtları ve e-mail trafiği çarpıcı ilişkiler ağına ulaşmamızı sağlayabilir. İkinci bir Zarrab vakası yaşamamak için buna ihtiyaç olduğuna eminim. Ağzımızı açık bırakacak ilişkiler ağıyla karşılaşabiliriz."

ZARRAB'IN AİLESİ TÜRKİYE'Yİ TERKETTİ

Abdülkadir Selvi günün bombasını ise şöyle patlattı. ABD’de tutuklandıktan sonra Türkiye’deki şirketlerinin içini boşaltan Reza Zarrab'ın ABD'de "ötmeye" başlamadan önce ailesirden de çok ama çok kritik bir hamle gelmiş. Selvi'nin iddiasına göre, Reza Zarrab ABD'de resmen tanık olmadan hemen önce annesi, babası ve kardeşi Türkiye’den İran’a kaçtı. 

İTİRAFÇILIĞI ORTAYA ÇIKMADAN 1 AY ÖNCE GİTMİŞLER

Zarrab’ın 26 Ekim'de kamu tanığı olduğunu hatırlatan Abdülkadir Selvi, "Belli ki eylül-ekim ayları sadece ABD’deki Zarrab açısından değil, Türkiye’deki ailesi açısından da önemli kararların olduğu bir zaman dilimi olmuş. Türk vatandaşlığı bulunan erkek kardeşi Muhammed (Can) Sarraf İran’a geçiş yapmış. O tarihe kadar Türkiye’de yaşayan ve aynı zamanda Türk vatandaşlığı bulunan babası Hüseyin, annesi Şebnem Sarraf ise dikkat çekmemek için 1 ay önce İran’a gitmiş." dedi. 

ORTAĞI ZENCANİ İDAM CEZASI ALMIŞKEN NİYE GİTTİLER?

Ve Abdülkadir Selvi şu noktanın altını çizdi: "İran’daki iş ortakları Zencani’nin idam cezasına çarptırıldığı dikkate alındığında Zarrab’ın ailesinin İran’a gidişi, sadece vatan hasretiyle izah edilecek bir durum değil."