BIST 9.006
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,76
HABER /  GÜNCEL

Zafer Biryol itirafçı oldu, FETÖ'cü futbolcuları ifşa etti

ByLock kullanıcısı olduğu ve himmet verdiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan eski milli futbolcu Zafer Biryol'un itirafçı olup FETÖ'cü futbolcuları tek tek anlattığı ortaya çıktı.

Abone ol

Bir dönem Süper Lig'de gol kralı olan FETÖ şüphelisi eski milli futbolcu Zafer Biryol'un, FETÖ'nün tüm spor yapılanmasını tek tek anlattığı ortaya çıktı. İtirafçı olduğu belirtilen ve adli kontrolle serbest kalan Biryol'un, 17-25 Aralık sonrası FETÖ elebaşının çağrısının ardından Bank Asya'ya 800 bin TL yatırdığı öğrenildi.

ÖMER ÇATKIÇ TUTUKLANMIŞTI

Habertürk'ün haberine göre, futbolda FETÖ/PDY ilişkisini araştıran İstanbul Organize Suçlar ile Mücadele Şube ekipleri, itirafçı Bekir İrtegün'ün ifadelerini genişleterek ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen ve FETÖ bağlantılı futbolcular hakkında çalışma başlattı. İlk olarak milli kaleci Ömer Çatkıç gözaltına alındı ve tutuklandı. Son operasyon ise Çatkıç ile birlikte sohbetlere katıldığı ileri sürülen milli futbolcu Zafer Biryol'a yönelik oldu.

BANK ASYA'YA 800 BİN TL YATIRMIŞ

Biryol'un, ByLock kullanıcısı olduğu ve himmet verdiği iddiasıyla nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi. Biryol'un, 17-25 Aralık sonrası FETÖ'nün Bank Asya'ya yönelik yaptığı çağrının ardından bankaya 800 bin TL yatırdığı öne sürüldü.

İTİRAFÇI OLMUŞ

İddiaya göre, geçmişte Göztepe, Konyaspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Mersin İdman Yurdu formaları giyen Biryol, FETÖ'nün spor yapılanması içindeki tüm ilişkileri anlattı. Denetimli serbestlikle salıverilen Biryol'un itirafçı olduğu öğrenildi.

İLK TEMAS 2001-2002'DE OLMUŞ

Biryol'un FETÖ ile ilk temasının bir arkadaşı kanalıyla 2001- 2002 yılında Göztepespor Kulübü'nde futbol oynamaya başladığı sırada gerçekleştiği belirtildi. Biryol, örgütün sohbet toplantılarına burada başladığını anlatırken, spor 'abi'lerinin kendileri ile irtibatı kesmediğini de itiraf etti.

KOD İSİMLERİYLE TEK TEK ANLATMIŞ

Yapılan soruşturma kapsamında itirafçı olduğu için serbest bırakılan Biryol'un, kod isimleri ile birlikte bildiği şüphelileri anlattığı öğrenildi. Biryol, 'spor imamı'nın FETÖ'cü tüm futbolcular üzerinde etkili olduğunu da ifade etti.

FETÖ soruşturmasında eski gol kralı Zafer Biryol gözaltına alındı

Zafer Biryol kimdir aslen nereli eski gol kralı FETÖ'den gözaltına alındı