BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

FETÖ soruşturmasında eski gol kralı Zafer Biryol gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün "futbol yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında eski futbolcu Zafer Biryol gözaltına alındı.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbol yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında eski futbolcu Zafer Biryol gözaltına alındı. Aynı soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan futbolcu Bekir İrtegün adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, eski kaleci Ömer Çatkıç ise tutuklanmıştı.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Savcılık, bu kapsamda eski futbolcu Zafer Biryol hakkında örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı olduğunun tespit edilmesi üzerine gözaltı kararı çıkardı. Savcılığın talimatı üzerine gözaltına alınan Biryol, emniyete götürüldü.

''TERÖR ÖRGTÜNE ÜYE OLMAK'' SUÇUNDAN İŞLEM YAPILACAK

Şüpheli Biryol hakkında '"terör örgütüne üye olmak" suçundan işlem yapılacağı öğrenildi. Zafer Biryol'un, kariyerinde Göztepe, Konyaspor, Fenerbahçe, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Mersin İdmanyurdu formalarını giymişti.

Zafer Biryol kimdir eski gol kralı FETÖ'den gözaltına alındı

 ÖMER ÇATKIÇ TUTUKLANMIŞTI

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) futbol yapılanması soruşturması kapsamında gözaltına alınan, eski milli kaleci Ömer Çatkıç, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock kullandığı iddiasıyla sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Zafer Biryol, Süper Lig'in 2003-2004 sezonunda Konyaspor formasıyla attığı 25 golle gol krallığına ulaşmıştı. Zafer Biryol 2005 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Sarı lacivertli takımda 3 maçta forma giyen Biryol gol atamamıştı. Zafer Biryol, 2011 yılında futbolu bıraktıktan sonra yerleştiği Kanada'da futbol okulu işine adım atmıştı.

İSMİNİ BEKİR İRTEGÜN VERMİŞTİ

Başakşehir Spor Kulübü'nün sözleşmesini feshettiği eski Başakşehir ve Fenerbahçeli futbolcu Bekir İrtegün, FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı Bylock’u kullandığı iddiasıyla dün gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen İrtegün’ün savcılıkta itirafçı olduğu ortaya çıkmıştı. Örgüt bağlantıları hakkında savcılığa bilgi veren ve birçok ayrıntıyı anlatan İrtegün’ün bunun üzerine adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı anlaşılmıştı. Ömer Çatkıç'ın adını Bylock'tan gözaltına alınan ve itirafçı olan futbolcu Bekir İrtegün vermişti. 

"GÜLEN'İN ÇAĞRISIYLA BANK ASYA'YA 1 MİLYON DOLAR YATIRDI"

Savcılık sevk yazısında, şüpheli Ömer Çatkıç'ın, FETÖ/PDY'nin şifreli haberleşme programı ByLock'u 1 Eyül 2014'te kullandığının tespit edildiği belirtilerek, "Şüpheli FETÖ/PDY örgüt lideri olan Fetullah Gülen isimli şahsın çağrısı üzerine 21 Ocak 2014'te Bank Asya isimli bankada, 1 milyon dolar yatırmak suretiyle katılım hesabı açtırdığı ve bu katılım hesabı üzerinden uzun süre para yatırıp çekmek suretiyle işlem yaptığı, aktif olarak Bank Asya hesabını kullandığı anlaşılmıştır." denildi.

ÖMER ÇATKIÇ KİMDİR?

Ömer Çatkıç, 15 Ekim 1974 tarihinde Eskişehir'de doğdu. Futbola Eskişehirspor'un altyapısında başladı ve 1992-1993 sezonunda as takıma geçti. 6 sezon boyunca Eskişehirspor'un kalesini korudu ve ardından 1997-1998 sezonunda Gaziantepspor'a transfer oldu ve Süper Lig'de forma giymeye başladı.

Gaziantepspor'un ardından Bursaspor ve Gençlerbirliği kalesini de koruyan Ömer Çatkıç, Türkiye Milli Takımı'nın 2002 Dünya Kupası üçüncüsü olduğu kadroda yer aldı. 2008 yılının yaz transfer döneminde Antalyaspor'a transfer oldu. 4 yıl Antalyaspor'da forma giyen Ömer Çatkıç, 2012'de takımdan ayrıldı ve Denizlispor'a transfer oldu.

15 Ağustos 2012 tarihinde futbolu bıraktı. Futbolu bıraktıktan sonra da 2012'nin Kasım ayında Karabükspor'da kaleci antrenörlüğü yapmıştır.