BIST 10.125
DOLAR 32,38
EURO 34,67
ALTIN 2.412,23
HABER /  GÜNCEL

HSYK üyesi hakkında ağır suçlama!

KAYSERİ Şeker Fabrikası A.Ş.’nin tutuklu Yönetim Kurulu eski Başkanı Vedat Ali Özışık, cezaevinden yazdığı mektupla HSYK üyesi Ali Aydın’ı, HSYK’ya şikayet etti.

Abone ol

Kayseri Şeker Fabrikası’nda yolsuzluk iddiaları ile birlikte başlatılan operasyon kapsamında 2010 yılında tutuklanan Vedat Ali Özışık, Ankara Sincan Cezaevi’nde yazdığı mektupla HSYK üyesi Ali Aydın’ı şikayet etti.

Özışık mektubunda, 2001- 2010 yılları arasında Kayseri Pancar Kooperatifi ve Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu başkanlığı görevinde bulunduğunu, görevi boyunca yapılan genel kurullarda karşısına HSYK üyesi olan Ali Aydın ve kardeşi Hasan Aydın ve ekibinin çıktığını öne sürdü.screen-shot-2012-08-14-at-12.15.11-pm.png

Özışık, iddialarına şöyle devam etti:

"30.11.2010 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin’in yürüttüğü bir soruşturma sonucunda 04.12.2010 tarihinde 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Üye Kadir Kayan tarafından tutuklandım. Tutuklandıktan sonra hem Kayseri Pancar Kooperatifi hem Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş.’ye Kayyım atanmıştır.Kayyımı atayan mahkeme 12. Ağır Cezadır. Ama ne tesadüftür ki 88.000 üyesi (çiftçi) olan Kayseri Pancar Kooperatifi üyesi olan Sayın Ali Aydın ve kardeşi olan Sayın Hasan Aydın’ın ekibinden (muhalefet) Hurşit Dede bey atanmıştır. Bu kişiyi 88.000 çiftçi arasından kim tespit etmiştir.

Ayrıca Kayyım olarak atanan ikinci isim ise Sayın Fevzi Konaç’tır. Bu şahıs kurul üyeniz olan Sayın Ali Aydın’ın Kayseri Baro Başkanlığı yaptığı dönemde Kayseri Baro Başkan yardımcılığı görevini sürdürmekteydi.

Sayın Ali Aydın Sayın Cumhurbaşkanlığı kontenjanından HSYK üyeleğine atandıktan sonra bir süre Baro Başkan vekilliğini sürdürmüştür ve Baro seçimlerinde Baro Başkanlığına aday olmuştur ve kaybetmiştir.

Bu durumdan sonra hem Kayseri Pancar Kooperatifinde hem de Kayseri Şekere Sayın Fevzi Konaç Kayyım olarak atanmıştır. Bu nedenle her atanan Kayyım heyeti Sayın Ali Aydınla yakınlığı dikkat çekmektedir.

12. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti bir Kayyım atarken Kayyım heyetinin tarafsızlığına ve objektif olma ilkesine dikkat etmemiştir ve Ali Aydın beye yakın isimleri atamasından dolayı mahkeme heyetinden şikayetimi arz ederim. ”