BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Doktordan hastalara sıra dayağı!

Balıkesir'in Altınoluk beldesindeki aile sağlığı merkezinde görevli bir doktor, iddiaya göre muayene için hastaneye gelen bir öğretmen ve eşini darp etti. Öğretmen çift, doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Balıkesir'in Altınoluk beldesindeki aile sağlığı merkezinde görevli bir doktor, iddiaya göre muayene için hastaneye gelen bir öğretmen ve eşini darp etti.

Öğretmen çift, doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İngilizce öğretmeni Bilge Yıldız, geçen çarşamba günü kulak çınlaması rahatsızlığı nedeniyle muayene olmak için yanına sınıf öğretmeni olan eşi Ceyhun Yıldız'ı da alarak, Altınoluk Beldesi'ndeki 9. Nolu Fikri Dabağoğlu Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti.
Bilge ve Ceyhun Yıldız çiftinin savcılığa yaptıkları suç duyurusundaki iddialara göre doktorun hastayı dövdüğü olay şöyle gelişti:

Bilge Yıldız sıraya girip muayene için sıra bekleyen hastaların yanında beklemeye başladı. Yaklaşık 5 dakika sonra Sağlık Merkezi'ndeki görevli Dr. Ömer N.B., kuyrukta bekleyenlerin tümünü muayene odasına çağırdı. 

ÇIKIN GİDİN SİZİ MUAYENE EDEMEM
 
Odaya 7- 8 hastanın girmesi üzerine Dr. Ömer N.B. iddiaya göre, "Siz çok kalabalıksızınız. Ben bu kadar hastayı muayene edemem. Mesai bitti, dışarıya çıkın, Tedavi bitmiştir. Zaten işim gücüm var, istatistiklerimi doldurmam gerekli" dedi.
 
Hastalarla yakınları mesainin 17.00'de bitmesi gerektiğini söyleyerek, muayenenin sürmesi için ısrar edince, tartışma çıktı. 

SİZİ MUAYENE ETMEK ZORUNDA DEĞİLİM

İngilizce öğretmeni Bilge Yıldız, saatin 16.30 olduğunu muayenenin sürmesi gerektiğini hatırlatması üzerine de Dr. Ömer N.B. "Ben sizi muayene etmek zorunda değilim. İşim gücüm varö diye karşılık verdi. Bu arada Bilge Yıldız'ın yanında bulunan eşi Ceyhun Yıldız devreye girip Dr. Ömer N.B.'ye "Niye bağırıyorsun" diye müdahale edince kavga çıktı.
 
İddiaya göre masayı iterek ayağa kalkan Dr. Ömer N.S., Bilge Yıldız'ı itti ardından eşi Ceyhun Yıldız'a yumruk savurdu ve tekme atıp odadan çıkmasını istedi. Yıldız çifti direnince Dr. Ömer N.B., Bilge Yıldız'ı merdivenlere itti, Ceyhun Yıldız'ı yumruklayıp dışarı çıkardı.
 
JANDARMAYA KARŞILIKLI ŞİKAYET
 
Aile Sağlığı Merkezi'nde bulunanların tepkisi üzerine odasına girip kapıyı kilitleyen Dr. Ömer N.B. bir süre sonra arka kapıdan çıkarak merkezden ayrıldı.
 
Olayın ardından doktorun muayene etmediği hastalar jandarmaya şikayette bulunurken, Dr. Ömer N.B. de jandarma karakoluna giderek hastaların kendisine saldırdığını söyleyip şikayetçi oldu. Öğretmen Bilge ve Ceyhun Yıldız çifti de savcılığa başvurarak Dr. Ömer N.B. hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
YAŞADIKLARIMIZA İNANAMIYORUZ
 
Öğretmen Ceyhun Yıldız, Sakarya'dan tatil için geldikleri Altınoluk'da, doktordan yediği dayaktan gözünün morardığını, ayaklarında yaralanmalar meydana geldiğini söyledi.
 
Yaşadıklarına inanamadıklarını söyleyen Ceyhun Yıldız, "Bir doktorun hastasına böyle yaklaşması akıl alır gibi değil. Eşime bağrınca araya girmek istedim. Tekme tokat dayak yedim. Bu arada doktorun eşime uyguladığı ittirme nedeniyle ayağında da morluklar oluşmuş. Bu durumumuz doktor raporlarıyla da kanıtlanmış durumda. Beni ve eşimi bu hale sokan doktordan şikayetçiyim' dedi.
 
Öğretmen Bilge Yıldız ise, "Doktorun tavrı çok kabaydı. Ben yalnızca mesainin devam etmesi gerektiği yönünde kendisini uyarmak istedim. Bağırmaya başladı. Hatta küfürler etti. Tatilimizin zehir olduğu gibi uğradığımız bu haksız tutum karşısında psikolojim bozuldu. Kendisinden şikayetçi oldumö diye konuştu.
 
DOKTOR İZNE AYRILDI
 
9 Nolu Altınoluk Fikri Dabağoğlu Aile Sağlığı Merkezi'nde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Ömer N.B.'nin, olayın ardından bir hafta süreyle izin aldığı öğrenildi. Edremit Kaymakamı Osman Tunç, öğretmen çiftin şikayeti üzerine, olayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını söyledi.

O DOKTOR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Altınoluk'ta, hastaların muayene için gittikleri aile sağlığı merkezinde, tartıştıkları doktor tarafından dövüldüğü şeklinde medyada yer alan iddialar üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın talimatıyla soruşturma başlatıldığı kaydedildi.