BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,97
ALTIN 2.457,10
HABER /  SPOR

Hoşgeldin Bursaspor

Bursaspor'da, 43. kuruluş yıldönümünde Turkcell Süper Lig'e yeniden dönmenin sevinci yaşanıyor.

Abone ol

İki hafta önce Antalyaspor'a 2-1 yenilmesine karşın Süper Lig'e çıkmayı garantileyen yeşil-beyazlı takım, Dardanelspor deplasmanında elde ettiği 4-2'lik galibiyetle İkinci Lig (A) Kategorisi'nde bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

İkinci sezonunu yaşadığı (A) Kategorisi'ne adeta fırtına gibi başlayan Bursaspor, sezon boyunca üstün bir performans sergiledi. Ligin ikinci haftasında liderliği ele alan yeşil-beyazlı takım, müthişbir performans göstererek zirvedeki yerini bırakmadı ve bitime 1 hafta kala Turcell Süper Ligi'ne şampiyon olarak çıkmayı başardı.

Sahasında Antalyaspor'a yenilmesine karşın Süper Lig'e çıkmayı garantileyen yeşil-beyazlılar, erteledikleri şampiyonluk sevincini Dardanelspor deplasmanında alınan 4-2'lik galibiyetin ardından doyasıya yaşadı.

ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ KABUSU UNUTTURDU

''Üç büyükler'' diye adlandırılan, Beşiktaş, Fenerbahçe ve
Galatasaray'ın ardından Birinci Lig'de en fazla mücadele eden takım unvanını hala elinde bulunduran Bursaspor'da, şampiyonluk sevinci, iki sezon önce yaşanan kabusu ve üzüntüyü de unutturdu.

Bursa temsilcisi, iki sezon önce Sakarya'da oynadığı maçta
Samsunspor'u yenmesine karşın 2. Lig'e düşerken, bu, yeşil-beyazlı takımın 41 yıllık tarihinde ''kara bir gün'' olarak yerini aldı. Bursaspor, 1985-86 sezonunda da Sakaryaspor'a 3-2 yenilerek küme düşmekten kurtulamamıştı. Ancak Bursaspor, Türkiye Kupası'nı kazandığı için statü gereği yeniden Birinci Lig'e dönüş yaptı.

Bu yıllarda üzerinde dolaşan kara bulutları bir türlü dağıtamayan Bursaspor, 1986-87 sezonunda da küme düşmekten kurtulamadı. Yeşil-beyazlı takım, küme düşecek takımı belirleyen Boluspor-Malatyaspor maçında şike yapıldığına dair iddialar üzerine Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Bursaspor, mahkemenin kararıyla bir kez daha Birinci Lig'deki yerini aldı.

Acar İdman Yurdu, Çelikspor, Akınspor, İstiklalspor ve
Pınarspor'un birleşmesiyle 1963 yılında kurulan ve 1967 yılında Birinci Lig'e yükselen Bursaspor, 43. kuruluş yıldönümünde yeniden ''yuvasına'' dönmüş oldu.