BIST 10.899
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.453,70
HABER /  POLİTİKA

Ankara pusulasız kaldı

Ankara erken seçimleri konuşuyor; ancak YSK, bir türlü seçim pusulalarını basamadı.

Abone ol

Seçimde kullanılacak oy pusulaları için açılan ihalenin iptal edildiği öğrenildi. 12 Nisan'da teklif zarflarının açıldığı ihaleye tek firmanın katılması ve ihale bedelinin Devlet Malzeme Ofisi'nin 'kendi başına' yapacağı sınırı aşması iptale neden oldu. Yüksek Seçim Kurulu'nun zaman kaybetmeden ikinci ihalenin yapılması için başvuruda bulunduğu, bu ihalenin Kamu İhale Yasası çerçevesinde yapılacağı bildirildi.

Oy pusulaları geçtiğimiz dönemlerde SEKA tarafından basılıyordu. SEKA'nın özelleştirilmesinin ardından pusulalar için ilk kez ihale açıldı. İhaleyi Devlet Malzeme Ofisi, Yüksek Seçim Kurulu adına açtı. İhaleyle; birleşik oy pusulasında kullanılacak, 11 bin top 1'inci hamur beyaz renkli filigranlı kağıt, oy zarfı imaline yetecek 15 milyon adet yaklaşık 60 ton 1'inci hamur sarı renkli filigranlı kağıt ile 85 milyon adet yaklaşık 295 ton 1'inci hamur sarı renkli filigranlı kağıt alımı yapılması ön görülüyordu.

Devlet Malzeme Ofisi tekliflerin 12 Nisan 2006 günü saat 12.00'ye kadar verilmesini istemiş ve aynı gün saat 14.00'da da tekliflerin açılacağını ilan etmişti. Teklifler birleşik oy pusulasında kullanılacak filigranlı kağıt ile 2 çeşit Oy zarfı imaline yetecek filigranlı kağıdın tamamını kapsıyordu.

3.9 milyon YTL'lik sınır aşıldı
12 Nisan'da yapılan ihaleye tek bir firmanın girdiği ve ortaya çıkan bedelin Devlet Malzeme Ofisi'nin tek başına yapacağı alım miktarını aştığı belirtildi. Devlet Malzeme Ofisi'nin 3.9 milyon YTL'ye kadar Kamu İhale Yasası dışında alım yapabildiği bunun üstündeki ihaleler için ise yasaya tabi olması gerektiği belirtildi. İhalede de 3.9 milyon YTL'nin üstünde bir ihale bedelinin ortaya çıkmasından dolayı ihalenin iptal edilmek zorunda kalındığı kaydedildi.
YSK hemen ikinci müracaatı yaptı
Bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu'nun vakit geçirmeden ikinci başvuruyu yaptığı öğrenildi. Devlet Malzeme Ofisi'nde ikinci başvurusu üzerine çalışma başlatıldığını anlatan yetkililer, öncelikle ihalenin şekline karar verileceğini söylediler. Buna göre ya belirli istekliler arasında ya da tamamen ihalenin herkese açık bir biçimde yapılacağını anlatan Devlet Malzeme Ofisi yetkilileri, birinci ihaleye katılan firmanın da tekrar ihaleye girebileceğini söyledi. Söz konusu firmanın verdiği teklif ve ismi tekrar ihaleye girme ihtimalini göstererek açıklanmadı. İhale yine aynı alım miktarı üzerinden yapılacak.

Referans