BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Hocam yerine yenge dediler

O Türkiye'nin ilk kadın müftü yardımcılarından. Görevine başladı ama gelen tepkiler hayli değişik oldu.

Abone ol

İlk kadın müftü yardımcılarından Kadriye Avcı Erdemli, kadınların kendisiyle gurur duyduklarını, buna karşılık erkeklerden 'Bu da nereden çıktı?' diye tepki gösterenler olduğunu belirterek “ Bana nasıl hitap edeceklerini bilemediler. Hocam yerine 'yenge' dediler “ diye konuşuyor.

Yeni Şafak'tan Aslıhan Altay Karataş'a konuşan Erdemli, kadınların Diyanet İşleri Başkanı bile olabileceğini dini açıdan bir sakınca olmadığını ısrarla söylüyor.

Şu anda İstanbul İl Müftü Yardımcısı. Erdemli “Ancak bu bir süreç işi. Bayan müftü yardımcısına bile 'ne gerek vardı' şeklinde yaklaşanlar oldu” diye konuşuyor.

Erdemli anlattığı tepkiler şöyle:

"İşin asıl ilginç yanı ise gelen tepkilerde oldu. İlk zamanlarda “Bu da nereden çıktı?” diyenler oldu. Bana nasıl hitap edeceklerini bilemediler. Hocam yerine yenge dediler. Telefonu açıyorum mesela, karşıdaki benim müftü yardımcısı olduğumu bildiği halde buyur yenge diyor. Bunu kafasında oturtamadığı için. Hatta kendi aramızda takıldık müftü yenge diye. Ama gerçekten erkek arkadaşlar da çok kucaklayıcı davrandılar."