BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Süreyyadan olay yaratacak iddia

Süreyya Ayhan olay yaratacak müthiş bir iddia ortaya attı: Hedefleri arabayla bana çarparak, yarışlarda korşturmamaktı.

Abone ol Milli atlet Süreyya Ayhan ve eşi Yücel Kop, Ağustos ayındaki Dünya Şampiyonası için 6 aylık Amerika kampını tamamladıktan sonra Antalya'nın Durali Köyü'nde çalışmalarını sürdürüyorlar.

2.5 yıl kimseyle fazla konuşmadıklarını ve kendileri hakkındaki iddialara yanıt vermediklerini söyleyen çift, suskunluklarını bozdular. İşte çiftin sorduğumuz sorulara verdikleri yanıtlar:

*ABD kampı nasıl geçti?
Yücel Kop:
Çok iyi bir çalışma ortamı geçti. En gelişmiş laboratuvarlarda testler yaptırdık. Hepsinde de başarılı oldu. Bu nedenle biz oraya yatmaya değil, çalışmaya gittik

10 ŞİDDETİNDE DEPREM!
*Süreyya'yı ne zaman pistlerde göreceğiz? Y.K: Biz Dünya Şampiyonası'nı hedefledik. Mayıs ayında yapılacak milletler kupasına katılmayacağız. Çünkü bize daha önceden bildirmeleri gerekirdi. Biz çalışmalarımızı ona göre yaptık. Eğer katılmak istersek, işe sıfırdan başlamamız gerekir. bu da Dünya Şampiyonası ve Olimpiyat öncesi performans düşüklüğüne neden olur. Biz temmuz ayında Golden Lig, sonra da Süper Grand Prix yarışlarına katılıp, bir deneme yapacağız.

*Süreyya ne yapabilir? Y.K: Biliyorsunuz Japonya deprem ülkesi. Her zaman en az 6-7 şiddetinde deprem olur. Hatta 8 bile oluyor. Süreyya ise Japonya'da 10 şiddetinde deprem yaratacak.

*Federasyonla sorun ne? Y.K: Bizimle küs oluyorlar. Açığımızı arıyorlar. Bizim kimseyle kavgamız yok. Korkarak federasyon başkanlığı yapılmaz. Yetkileri kullanmıyor. Federasyon benim hakkımda 30 tane soruşturma açtırdı. Birinde ceza aldım. Şimdi ise cezalısın diyorlar. Ama 3 aydır dilekçeme cevap vermiyorlar. Ne cezası aldığımı öğrenmek benim hakkım. Hedef Süreyya. Bana yapılan kötülük Süreyya'ya yapılıyor. Ve şimdi söz sırası Süreyya Ayhan'da...

*Federasyon size destek oluyor mu Süreyya? Süreyya Ayhan:
Ben maddi destek istemiyorum. Manevi destek yeter. Ama federasyon ne yapıyor? Benim aleyhimdeki haberleri sitelerine koyuyorlar. Bu mu destek? Bizi rahat bıraksınlar. Şahsi problemleri bırakmalıyız. Türk atletizminin durumu şu anda ortada. Duraklama devrine girdi. Bakalım olimpiyatlara kaç sporcu ile gideceğiz.

ÜLKEM İÇİN ÖLÜRÜM

*Ölüm tehdidi mi aldınız? S.A: GSGM'de (Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü) çok iyi tanıdığımız bir dostumuz bize idmanda veya sokakta yürürken bir arabanın çarpacağını söyledi. Hedef beni koşturmamak. Ama ben ülkem için ölürüm. Bizi sevmeyen ülkesini de sevmiyor demektir. Güzel şeyler düşünmemiz gerekir. Hedefimiz Türk bayrağını göndere çektirmek... İstiklal Marşı'nı dinletmek istiyorlarsa hiç bir şeye karışmasınlar. 70 milyonu sırtımda taşıyarak koşuyorum. Hiçbir şey istemiyorum.

*Atletizmi bır aktırmak mı istiyorlar? S.A: Bizi kimse bıraktıramaz. İkimiz otururuz, konuşur karar veririz. Ama daha çok koşacak günlerim var. Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracağım.



Kop: Bırakmaya hazırım
Süreyya'yı iyi çalıştırmadığı iddiaları için de Kop şunları söyledi: "Sıkıştılar mı hemen antrenörü gündeme getiriyorlar. Süreyya 22 yarış koştu, 21'inde 1. oldu. Bu mu başarısızlık? Atletizmi bilenler bilim adamları da dahil Süreyya'yla birlikte çıkar tartışırız. Yürekli olan varsa buyursunlar. Ben her zaman eşimin daha başarılı olmasını istiyorum. Kariyerli yabancı bir hoca getireceklerse, bugünden itibaren çekilirim. Yabancıya karşı değilim."

Süreyya Ayhan'a doğal doping
Durali köyünde kamp yapan çift kendi evlerinin bahçesinde yetiştirdikleri ürünleri yiyorlar. Süreyya, limon, domates, biber, salatalık gibi ürünleri doğal olarak tüketirken, köylüler de keçiboynuzu pekmezi ve taze köy yumurtası ile milli atleti besliyorlar. Ayrıca Kop'un annesinin otlu peynir, beyaz peynir, çökelek, tandır ekmeğini Ağrı'dan, Süreyya'nın annesinin ise tereyağı, bazlama, tandır ekmeğini Çankırı'dan gönderdiği bildirildi.

Kaynak: Sabah