BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,82
ALTIN 2.417,37
HABER /  SPOR

Komşudan eşsiz karşılama

Yunanlılar, Türk Milli Takımı'na tarihte görülmemiş güzellikte bir karşılama yaptılar. Nedeni de...

Abone ol

AVRUPA Şampiyonası grup elemelerinde yarın oynayacağımız A milli maç öncesinde, ’çifte zafer’ planı nedeniyle Yunanlılar’ı panik sardı. Çünkü, Yunan futbol federasyonu, kritik mücadelenin taraftarlar tarafından milli davaya dönüştürülmesinden çekiniyor.

Maç tarihi
Bilindiği gibi Yunanistan-Türkiye maçı, milli kahraman Karaiskakis Stadı’nda oynanacak ve Yunanlılar maçtan bir gün sonra, yani 25 Mart’ta Osmanlı’dan kurtuluş günlerini kutlayacaklar.

Maçın ilginç bir tarihe denk gelmesi ve 32 bin kişilik stada ismini veren Karaiskakis’in de bağımsızlık mücadelesindeki en önemli milli kahraman olması nedeniyle taraftarların maçı başka boyuta çekip olay çıkartmasından ürkülüyor. Bu nedenle Yunanlılar ortamı yumuşatmak için Türk milli takımına tarihte görülmemiş güzellikte bir karşılama yaptı. 

Milliler ne bir protesto, ne gerginlik, ne de aşırı bir güvenlik ortamı buldu. Pasaport kontrolüne bile sokulmayan kafilemiz, Venizelos Havaalanı’ndan direkt kamp yapılan otele götürüldü. Yolculuk sırasında Yunanlılar, takımımıza el salladılar.

Taraftara çağrı

Yunanistan Futbol Federasyonu (EPO) Başkanı Vasilis Gagatsis ise ’provokasyon’ endişesiyle taraftarları kışkırtıcı olmamaya çağırdı. Teknik direktör Otto Rehhagel ise, dünkü basın toplantısında futbolcusu Anatolakis’in söylediği iddia edilen ‘Türkler’i yenmek için bundan iyi bir tarih ve yer olamaz’ sözlerinin kesinlikle yanlış anlaşılmadan kaynakladığını ve böyle bir açıklamanın olmadığını savundu..

‘BAYRAM-MAÇ AYRI’
FEDERASYON başkanı Gagatsis, dün bir açıklama yaparak taraftarları duyarlı olmaya çağırdı. Gagatsis “Stat stattır. Milli bayram da milli bayram. Bunlar futbolun dışındaki olgular. Taraftarımızdan, takımımızı aşırılıklara kaçmadan desteklemelerini istiyoruz.” şeklinde açıklama yaptı

MİLLİLERİN konakladığı Mariot Otel’de iki resmi kıyafetli polis dışında güvenlik önlemi gözükmezken sadece otelin önündeki cadde trafiğe kapatıldı. Yunanlı futbolcular ise bir gerilime yol açmamak için aşırı özen gösteriyor. //