BIST 10.793
DOLAR 32,21
EURO 34,84
ALTIN 2.411,56
HABER /  GÜNCEL

Bu nasıl yasak!

Küçük Dilara'nın ölümünden sorumlu MVM'nin sözleşmesi feshedilmiş, ihale yasağı konmuştu. Ama...

Abone ol

Üzerini kartonla kapattıkları rögarda 5 yaşındaki Küçük Dilara’nın ölümüne neden olan MVM şirketi, kusurlu bulunmuş, Tavukçuderesi ıslah çalışmaları için Belediye ile yaptığı sözleşme feshedilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, şirkete 2 yıl boyunca ihale yasağı getirildiğini de duyurmuştu.

Sözler havada kaldı
Topbaş’ın açıklamalarından kısa süre sonra MVM’nin İSKİ ile 187 milyon euroluk ’Ambarlı Atıksu İhalesi’nin imza aşamasına geldiği ortaya çıktı.

İhale yasaklısı MVM’nin hala Belediye’de iş kovaladığı belgelendi. 
Tarih 22 Mart 2007. Yer İstanbul Alibeyköy’deki İGDAŞ Sosyal Hizmet Binası İhale Salonu. 10 bin adet elektronik sayaç alımı ihalesi için 4 firma ihaleye katılıyor. Elsel Gaz, Manas Elektronik, Kalekalıp Makina ve Elektromed Elektronik şirketi.

Bu şirketlerin ortaklık yapısı incelendiğinde ortaya çok ilginç bir sonuç çıktı. İhaleye katılan Elektromed Elektronik firmasının yüzde 52’sinin Başkan Topbaş tarafından yasaklanan MVM firmasına ait olduğu anlaşıldı.

İGDAŞ’ın 10 bin adet elektronik sayaç ihalesi şimdiye kadar iki defa EPDK tarafından “Teklifler 150 doların üzerinde yani yüksek fiyatla yapıldı” gerekçesiyle iptal edildi. Dün yapılan ihalede en düşük fiyatı sayaç başına 137 dolar ile Elsel Gaz şirketi verdi. En yüksek fiyatı ise 160 dolar ile Elektromed. İhale sonucu haftaya açıklanacak.

Yasaklı değiller
İGDAŞ’daki “10 bin adet elektronik sayaç ihalesini” nin başkanlığını İGDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Sadi Ağır yaptı. Ağır, ihaleye giren firmalarla ilgili olarak Kamu İhale Kurumu tarafından bir yasağın kendilerine bildirilmediğini açıkladı. Elektromed firması adına ise Osman Bozkurt ihaleye katıldı. Bozkurt’un ihalede tedirgin olduğu gözlenirken özellikle fotoğraf çekimi sırasında gazetecilerle tartıştı. Teklifler açıldıktan sonra da hiç bir açıklama yapmadan ihale salonunu sinirli bir şekilde terk etti. //

(Vatan)