BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Arınçın Köşk cevabı

Arınç Köşk için temkinli. Hayalini eskisi gibi dillendirmiyor. İtalyan gazeteci Cumhurbaşkanlığını sordu.

Abone ol

İtalya Devlet Televizyonu RAI'nin haber kanalı olan ''RAI News 24''te yayımlanan ''Tempi Dispari'' (Tek Zamanlar) adlı programda canlı yayın konuğu oldu.

Arınç, uzun söyleşinin son bölümünde Türkiye'deki cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir soruya muhatap oldu. Bülent Arınç, programın sunucusu Carlo De Blasio'nun kendisine yönelttiği, ''Benim bu stüdyoda şu an itibariyle, Türkiye'nin müstakbel cumhurbaşkanıyla konuşuyor olmam gibi bir olasılık söz konusu mu?'' biçimindeki sorusunu tek sözcükle ''hayır'' diye yanıtlayarak, gülerek karşılık vermekle yetindi. Arınç, De Blasio'nun ''Teorik olarak da mı hayır?'' biçimindeki ısrarı karşısında ise şunları söyledi:

''Teorik olarak derseniz, mecliste 550 milletvekilimiz var. Bunlardan 400'ü aday olabilir. Bunların her biri de bir ihtimal cumhurbaşkanı seçilebilir. Meclis başkanı olarak benim ihtimal nisbetim biraz daha fazla olabilir ama cumhurbaşkanı olma şansı, ihtimal ve teoride herkes için geçerlidir.''

''ÇOK İYİ BİR CUMHURBAŞKANI SEÇECEĞİZ''
Arınç, Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçiminin 7 yılda bir yapıldığını hatırlatarak, ''Cumhurbaşkanını meclis olarak biz seçeceğiz. Bazı milletvekilleri cumhurbaşkanlığı seçimi için ilk kez oy kullanacaklar. O yüzden çok heyecanlıyız. Ama çok iyi bir cumhurbaşkanı seçeceğiz'' diye konuştu. Arınç, De Blasio'ya esprili bir üslupla cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir sorunun söyleşinin son dakikalarında gündeme getirilmesini doğal karşıladığı imasında da bulunarak, ''Şu sıralarda aslında tüm söyleşilerde önce bu konu soruluyor. Ama siz söyleşinin sonunda sordunuz'' dedi.