BIST 10.602
DOLAR 32,23
EURO 35,01
ALTIN 2.425,02
HABER /  GÜNCEL

Yurt dışına çıkmak ucuzladı

Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapanlardan çıkış başına alınacak harç indirildi.

Abone ol

Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkış yapanlardan çıkış başına alınacak harç, 70 YTL'den 15 YTL'ye düşürüldü. Uygulama, 1 Nisan 2007'den geçerli olacak.

Yurt Dışına Çıkış Harcı Hakkında Kanun ile Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. 4705 sayılı Yurt Dışına Çıkışlardan Harç Alınması ve 4481 Sayılı Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'u yürürlükten kaldıran yeni kanun uyarınca, TC pasaportu ile yurt dışına çıkanlar, 15 YTL harç ödeyecek.

Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar ve 7 yaşını doldurmamış olanlar ile yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatından yurt dışına çıkış harcı alınmayacak.

Harcın beyan ve ödenmesinden sorumlu tutulan gerçek ve tüzel kişiler, tahsil ettikleri harcı, gelir veya kurumlar vergisi bakımından bağlı oldukları vergi dairesine bir beyanname ile bildirecek ve 3 gün içinde ödeyecek. Kanun hükümlerine göre ödenen harç, katma değer vergisi matrahının hesabında dikkate alınmayacak.