BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hırsız öyle bir iğrençlik yaptı ki

Afyonkarahisar'da tarihi Yolca Altı Camii'ne giren hırsız veya hırsızlar, öyle bir iğrençliğe imza attılar ki..

Abone ol

Afyonkarahisar'da tarihi Yolca Altı Camii'ne giren hırsız veya hırsızlar, imam odasından, camiye ait 50 lira ile cami imamı Ömer Çetin'in montunu çaldı. İmam odasını dağıtan kişi veya kişiler çıkarken de imam odasına tuvaletini yaptı.

Merkez Barbaros mahallesi Tuz Pazarı caddesi üzerinde meydana gelen hırsızlık olayı, sabah saatlerinde caminin mobilya tadilatını yapmak üzere camiye gelen mobilya imalatçısı İlyas Kılınç tarafından fark edildi.

Caminin giriş kapısının kilidinin kırık olduğunu gören Kılınç içeri girdi. Kılınç, imam odasına girince ise korkunç manzara ile karşılaştı. Olay karşısında şaşkına dönen Kılınç, telefonla hemen cami imamı Ömer Çetin'i arayarak olanları bildirdi.

Kapının açık olduğunu görünce durumdan şüphelendiğini dile getiren Kılınç, "Kapının kilidinin kırık olduğunu fark edince hırsız girdiğini tahmin ettim. İmam odasına girince ortalığı dağıtılmış bir şekilde buldum. Büyük tuvaleti görünce ise şaşkına döndüm. Hemen imam Ömer Çetin'i aradım. Çok üzücü bir olay. Böyle bir şeyi nasıl yaparlar anlamıyorum. Allah'ın evine böyle bir şey yapılması gerçekten çok üzücü." dedi.

Olay karşısında şaşkına dönen imam Ömer Çetin, polisi arayarak durumu bildirdi. Polis ise olay yerinde inceleme yaptı ve el izi aldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.