BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Civil peyniri görücüye çıkıyor

'Sizin Oraların Nesi Meşhur?' sloganıyla yola çıkan 1. Yöresel Ürünler Fuarı doğu illerinden de yoğun ilgi görüyor.

Abone ol

Doğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (DAİB) kendi bölgesinin yöresel ürünlerini tanıtmak için YÖREX fuarına katılıyor.

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, 15 ilin yöresel ürünlerini YÖREX'te tanıtacaklarını söyledi. Şengel, "Doğu illerimiz yöresel ürün bakımından çok zengin. Bu değerlerimizi tanıtmak istiyoruz, YÖREX'in de bunun için iyi bir fırsat olduğunu düşündük." dedi.

Türkiye'nin ihracatını 2023 yılında 500 milyon dolara çıkarma hedefinde olduklarını kaydeden Cemal Şengel, "İhracat rakamlarını hedefe ulaştırmak için her fırsatı değerlendirmemiz gerekiyor. YÖREX, üreticinin yurt dışı bağlantılarını sağlama konusunda olanak sağlayacak bir platform, bu nedenle ürün pazarını geliştirmek için biz doğu illeri olarak YÖREX'te stant açacağız." diye konuştu.

Şengel, üretim alanı Erzurum ve ilçelerinin oluşturduğu coğrafi bölge olarak belirlenen Civil peynirinin Türk Patent Enstitüsü'nce 'mahreç işaretli' olarak tescil edildiğini belirterek, "Civil peyniri Antalya'da görücüye çıkacak." dedi.

Şengel, oltu taşından yapılmış hediyelik eşyalar, otlu peynir, Civil peyniri, tulum peyniri ve kaşar peyniri, el işleri, Erzincan leblebisi, kömeç, pestil, lavaş ekmeği, kadayıf dolmasının da YÖREX'te sunulacağını kaydetti.