BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Türk ve Fransız yayıncılar Paris'de buluşuyor

2010 Paris Kitap Fuarı, 23-24 Mart tarihleri arasında Türk ve Fransız yayıncıların buluşmasına da ev sahipliği yapacak.

Abone ol

Türkiye Ulusal Yayıncılık Komitesi, 2010 Paris Kitap Fuarı öncesi 23-24 Mart tarihleri arasında Türk ve Fransız yayıncıların bir araya geleceğini belirterek şu açıklamayı yaptı; "Türkiye bu yıl Paris Kitap Fuarı’na ülkemiz geniş ve zengin bir programla katılıyor.160.000'nin üzerinde ziyaretçi, 1100 katılımcı ve 3000'e yakın yazarın katılması beklenen Paris Kitap Fuarı’na Türkiye, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda yayıncı ve yazar meslek örgütleri ile birlikte katılmaktadır. Bu işbirliği çerçevesinde oluşturulan Ulusal Yürütme Komitesi tarafından hazırlanan sunum ve yazar programları ile Türk yayıncılığını ve edebiyatını tanıtmak; yazarlarımızın eserlerinin yabancı dillerde yayımlanmasını sağlamak amaçlanmaktadır.

250 m2’lik bir sergi alanına sahip olacak ulusal standımızda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra yayıncılarımız, İstanbul Ticaret Odası, İBB Kültür A.Ş. de yer alacak, ülkemiz kültür hayatı ve yayıncılığını tanıtmaya yönelik faaliyetlerde bulunacaklardır. Bakanlık ve meslek kuruluşları işbirliğinde yürütülen çalışmalarda 20’yi aşkın yazar, sanatçı, çevirmen ve kültür insanımızın katılacakları söyleşiler, imza günleri, paneller, uygulama atölyeleri ile yabancı yayıncılar ve okurlar ile buluşacaklar; ülkemiz kültür, sanat, edebiyat ve yayıncılığının tanıtımına katkı sağlayacaklardır. Panellere ve İmza günlerine katılacak yazarlarımız:Serdar Özkan, İskender Pala, Nedim Gürsel, Ayşe Kulin, Sadık Yalsızuçanlar, Nazlı Eray, Yalvaç Ural, Salih Zengin, Doğan Hızlan, Semih Gümüş, Metin Celal, Ömer Lekesiz, Mine G. Kırıkkanat, Mehmet Murat Somer, Celil Oker, Mehmet Coral, Metin Cengiz, Faruk Bilici, Ataol Behramoğlu, Timour Muhidine… İBB Kültür A.Ş standımızda fuar süresince ebru ve hat sanatçılarının uygulamalı gösterileri yer alacak.

Türkiye Ulusal Standında, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve 5 yılda 632 esere destek sağlayarak farklı dillerde okuyuculara ulaşmalarını sağlayan, çeviri ve yayım destek projesi TEDA hakkında bilgi verilecek ve proje kapsamında yayımlanan eserlerden oluşan bir sergi açılacak. Dört Telif Ajansı (İstanbul Copyright Agency, Kalem literary Agensy, Anatolialit Agency, ZNN Literary Agency), yazarlarımızın eserlerinin diğer ülkelere pazarlanması için çalışacaklar.

TÜRK- FRANSIZ YAYINCILAR BULUŞMASI, 23-24 Mart 2010

Ayrıca, Paris Kitap Fuarı öncesi 23-24 Mart 2010 günlerinde Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Yürütme Komitesi ve Fransız Yayıncılar Birliği dış ilişkiler kuruluşu BİEF’in (Uluslararası Fransız Yayıncılar Ofisi), organizasyonu ile Türk ve Fransız Yayıncıları’nın buluşup bilgi ve görüşlerini paylaşmaları amacıyla Türk – Fransız Yayıncılar Buluşması adlı iki günlük bir seminer düzenlenecektir.

Paris’te SNE (Fransız Yayıncılar Birliği) salonlarında gerçekleştirilecek toplantılara Türkiye’den 22 Fransa’dan 80 yayıncı katılacaktır. (Apollon, Boyut, Can, Erdem, Everest, Hayat, İletişim, İnsan, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İş Bankası Kültür, Kaknüs, Kaynak Yayın Gurubu, Literatür, Mavi Ağaç, Metis, Nesil, Altın Kitaplar, Pozitif, Sel, Timaş, Turkuvaz, Yapı Kredi Yayınları)

Türk – Fransız Yayıncılar Buluşması’nda Türk ve Fransız yayıncılarının işbirliği olanakları görüşülecek, çevri destek programları, telif hakları, yayıncılık verileri, edebiyat, sosyal bilimler ve çocuk gençlik yayıncılığı konularında sunumlar yapılacak ve fikir alış verişi gerçekleştirilecektir."