BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  DÜNYA

Bu resimdeki cüceyi bulun!

Bu da cücegate skandalı. Sarkozy'i kast ederek "bu resimdeki cüceyi bulun" diye dalga geçilince skandal koptu.

Abone ol

İngiltere'de geleceğin başbakanı olarak gösterilen David Cameron'ın Sarkozy ile çekilmiş bir fotoğrafını göstererek "bu resimdeki cüceyi bulun" esprisini yapması ikili ilişkileri gerdi.

İngiltere’de anamuhalefetin önde gelen iki liderinin, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin 1.64’lük boyunu espri konusu yapması yüzünden ikili ilişkiler gerildi.

İlk olarak, İngiltere gölge kabinesinin başbakanı George Osbourne bir konferansta konuşma yapacağı kürsünün arkasından tabureyi çekip “Sarko kutusu” diye espri yaptı. Sarkozy, genelde kürsü arkasına gizlenen bir kutu üstüne çıkıp konuşma yapıyor.

Bundan üç gün sonra bu kez Muhafazakar Parti lideri David Cameron, Avam Kamarası’ndaki ofisinde verdiği röportaj sırasında, ABD Başkanı Barack Obama, eski İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher ve Sarkozy ile çekilen fotoğrafını gösterdi. Cameron, kendisinden 18 santim kısa olan Sarkozy’i kastederek, “Resimdeki cüceyi bulun” dedi.

Ardarda gelen bu gafların ardından Fransız diplomatlar, Osbourne ve Cameron’un “Fransa devlet başkanına yeterince saygı göstermedikleri” yönündeki şikayetlerini Londra’ya ilettiler. Fransız basını da, mayısta yapılacak seçimlerde iktidar olması beklenen Muhafazakarları suçladı.