BIST 10.227
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.475,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

TRT muhabirine 'yandaş basın' fırçası

TBMM Grup Başkanvekili Kemal Anadol kendisine soru soran TRT muhabirine "yandaş basın" fırçası attı.

Abone ol

TBMM Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP Milletvekili Ahmet Ersin’in Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesi alınacak gizli tanıkla görüştüğü ve 80 bin lira para verdiği iddialarına sert tepki gösterdi.

Para verdiyse gerçekten bu olay çok vahim bir olay. Vermediyse bunu iddia etmek şerefsizliktir” diyen Anadol, iddiaya ilişkin ısrarlı sorular yönelten TRT muhabirini, “Yandaş basının en başında artık TRT var" diye tersledi.

OTELDE BİRİSİ KENDİSİYLE GÖRÜŞMEK İSTEMİŞ

CHP il kongresi için Manisa'ya gelen Anadol, iddiaları soran gazetecilere şunları söyledi: “Çok saçma. Ahmet Ersin, Erzincan’a savcının tutuklanması, savcının avukatlarının düşünceleri ve gerçeğin ortaya çıkması için parti tarafından görevlendirilmiş bir milletvekilidir. Otele gitmiş doğal olarak, sokakta yatacak değil ya. Otelde birisi kendisi ile görüşmek istemiş ve onu dinlemiş. Tabi ki milletvekili onu dinleyecek. Gizli tanık avına çıkan bir adam değil ki Ahmet Ersin. Görüşme talep etmiş, milletvekili de o kişi ile görüşmüş. Asıl anormal olan 3'üncü Ordu Komutanı'nın da bir numaralı sanık yapıldığı iddianamenin tamamının gizli tanıklı olması. Bir tane kimliği belli tanık yok. Sadece 12 tane gizli tanığın ifadeleri ile 100 bin kişiye komuta eden 3'üncü Ordu Komutanı'nın bir numaralı sanık olduğu iddianame hazırlanması kabul edilir gibi değil.”

TRT'YE 'YANDAŞ BASIN' AZARI

TRT Manisa muhabirinin ısrarı üzerine, “Yandaş basının en başında artık TRT var. Verdiğimiz vergiler ile bu tür yayınları alet haline getiren bir TRT var. Bunu anlamak mümkün değil. Ne kadar çok yandaş basın varsa, karşı propagandalar da o kadar fazla. Siyasi eleştiriler de yandaş basının başvurduğu bir yöntem. Siyasi eleştirileri kim yapıyor? AKP yapıyor. AKP’nin yandaş basını hangisi? İşte bunlar. F Tipi televizyon istasyonları ve TRT. Eleştiriler bundan kaynaklanıyor. Aklı başında bir hukukçunun, bilimadamlarının bu konuda bir makalesini gösterebilir misiniz bana” karşılığını verdi.


'Kanıtlamayan şerefsiz'
Anadol, “Ahmet Ersin’in çantası ile para getirdiğine yönelik iddialar var” demesi üzerine, “Çantasız seyahat olmaz. Bu iddiaları kanıtlamayan şerefsizdir. Eğer para verdiyse gerçekten bu olay çok vahim bir olay. Vermediyse bunu iddia etmek şerefsizliktir. Bu kadar basit bir iş” dedi.