BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.402,58
HABER /  GÜNCEL

Hindistan seçimlerinde hükümete darbe

2014'te yapılacak genel seçimler öncesi en önemli sınav olarak görülen eyalet seçimlerinde iktidardaki Kongre Partisi ağır darbe aldı.

Abone ol

Hindistan'da iktidardaki Kongre partisi, siyasi açıdan kritik önemde olan Uttar Prateş eyaletindeki seçimlerde ağır darbe aldı.

Bölgesel Samajvadi Partisi'nin seçimden ezici bir çoğunlukla çıkması bekleniyor. İlk sayımlarda 15 sandalyeyi kazandığı kesinleşen partinin 200 seçim çevresinde de ön sıralarda olduğu bildirildi.

Eyalet parlamentosunun 403 sandalyesi var.

Uttar Prateş seçimleri 2014'te yapılacak genel seçimlere ilişkin gösterge sunması açısından büyük önem taşıyordu.

Seçimler, ayrıca son aylarda yolsuzluk iddiaları nedeniyle yıpranan Kongre partisi liderliğindeki merkezi hükümet için de sınav niteliğine sahip.

Seçimlerin yapıldığı eyaletlerden Manipur ve Goa'da da oy sayım işlemi devam ediyor.

Sonuçlar, ülkenin kurucu liderleri Nehru ve Gandi ailelerinin Kongre partisininin başkanlığı için en güçlü aday olarak görülen mensubu Rahul Gandi'ye de darbe olarak görülüyor.

Gandi, Uttar Prateş'teki seçim kampanyasını bizzat kendisi yönetmişti.

''Kampanyanın lideri benim, dolayısıyla sorumluluk benim, iyi mücadele ettik, ama sonuçlar iyi değil'' görüşünü dile getiren Gandi, ''Örgütümüz Uttar Prateş'te olmasını istediğimiz seviyede değil. Bu benim için de iyi bir ders olacak, olup bitenleri ayrıntılı bir şekilde düşüneceğim'' dedi.