BIST 9.801
DOLAR 32,49
EURO 34,94
ALTIN 2.430,58
HABER /  GÜNCEL

İşte KCK'nın yerine kurulacak yapı

Terör örgütü PKK, Yargının deşifre ettiği KCK'nın yerine yeni bir yapı kurmak için harekete geçti

Abone ol

PKK/KCK terör örgütünün, son operasyonlarla tamamen deşifre olması örgüt yönetimini harekete geçirdi. Milli istihbarat teşkilatı (mit) mensuplarının da örgüt yapılanmasında üst düzey görevlere yükseldiğinin ortaya çıkması üzerine örgüt sızmaları önlemek için yeni bir konsept arayışına girdi.

YENİ YAPILANMA

Habertürk'ün haberine göre İstihbarat kaynakları KCK'nın Mit'in kontrolünde bir örgüt olduğu imajını ortadan kaldırmak için KCK Yürütme konseyi Başkanı Murat Karayılan'ın örgüt yönetimine Halkın Demokratik kardeşliği (HDK) isimli yeni bir yapılanmaya gidilmesi talimatı verdiği bilgisine ulaştı. HDK'nın 36 farklı yapılanmadan meydana geleceği ve bu yapı içerisinde aşırı sol örgütlerin de bir araya getirilmesinin hedeflendiği tespit edildi. İstihbari bilgilere göre yapı içerisinde marksist Leninist komünist Parti (MLKP), Devrimci Halk kurtuluş Partisi-Cephesi (DHKP-C) ve Devrimci karargâh gibi silahlı terör örgütlerinin de yer alması amaçlanıyor. HDK'nın KCK'dan farklı üst çatı partisi olması amaçlanırken, yeni oluşumun siyasal bir parti gibi hareket etme eğiliminde olacağı, BDP'yi de organize edeceği istihbarat kaynaklarına ulaşan bilgiler arasında.

EĞİTİM KANDİL'DEN

Örgütün kurulum aşamasında sona yaklaşıldığını kaydeden kaynaklar kandil'de eğitimlere de başlandığının altını çiziyor. terör örgütünün üst yöneticilerinin yeni yapılanmanın içerisine emniyet, mit ve askeri personelin sızmaması için de birtakım önlemler aldığı, bu kapsamda kentlerdeki HDk üyelerinin bilgilerinin Kandil'e özel bir kurye ile iletilmesinin bulunduğu da belirtiliyor. Bilgiler Murat Karayılan'ın da içinde bulunduğu yürütme konseyi tarafından incelendikten sonra yeniden kente gönderilecek. Yeni yapılanmaya örgüt lideri abdullah Öcalan'ın da onay verdiği ileri sürüldü. Öcalan'ın özellikle KCK soruşturması kapsamında yapıya mit'in haber elemanlarının sızmasından dolayı rahatsız olduğu ve HDK'nın bir an önce işleme konulması için talimat verdiği ileri sürülüyor.