BIST 10.277
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.407,11
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan TÜSİAD'ı tebrik etti

Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD öfkesi dinmiyor. Eğitim tartışmalarına değinen Erdoğan, eleştirilerine devam etti.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın TÜSİAD öfkesi dinmiyor. Eğitim tartışmalarına değinen Erdoğan, eleştirilerine devam etti. Geçtiğimiz grup toplantısında yönelttiği sert eleştirilerin dozunu düşüren Erdoğan, 28 Şubat dönemiyle ilgili CHP'nin aksine TÜSİAD'ı, tutarlı politika izlediği için teşekkür etti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, 28 Şubat'ın son izi olan kesintisiz 8 yıllık eğitim modelini sileceklerini vurguladı. İmam hatip mezunu olarak çektiği çileyi Erdoğan, böyle anlattı:

"28 Şubat mimarlarının zihniyeti, eğitim sistemi üzerinde ağır tahribata neden oldu. Kademeli eğitimle 28 Şubat'ın son izini siliyoruz. Milli Eğitim şuralarında yapılan araştırmaların ışığında bu düzenlemeyi gerçekleştiriyoruz. Elitlerin, patronların talepleri değil, milletin talepleri doğrultusunda bir adım atiyoruz. Ben TÜSİAD'a hafif yollama yaptım, rahatsız oldular. Biz Zekai Baloğlu'nu iyi biliriz. O raporu hazırlatan TÜSİAD aynı TÜSİAD değil miydi? Ben İmam Hatip mezunu bir Başbakan'ım. Beni üniversiteye almadılar.

Gideceksin bir de lise bitireceksin. O dönemdeki bütün arkadaşlarımız gittik bir daha lise bitirdik. Bize hendek atlattılar. Buna rağmen yine hazmedemiyorlar. İsteseniz de, istemeseniz de bu millet sahip çıkıyor. 21.5 milyon oy böyle geldi. Biz 75 milyonu kucaklıyoruz. Ben yine de TÜSİAD'ı tebrik ediyorum. TÜSİAD tutarlı davranıyor. Ama CHP'ye de tavsiyemiz eğilmeden ne söyleyeceğini açık açık söyle. Omurgalı bir duruş sergile. İkna odalarının mucitleri Danıştay'a gidiyor. 4+4+4'ün önünü kesmek için. TBMM artık yasayla bu işin de noktasını koyacaktır."