BIST 9.718
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.436,69
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Bahçeli ile böyle dalga geçti

Başbakan Erdoğan MHP lideri Bahçeli'yi hayal dünyasında yaşamakla suçladı.

Abone ol

Bahçeli'nin MHP'nin 40. yılı olan 2009'da iktidara geleceğini hesapladığı "tek başına iktidar" formülü Başbakan Erdoğan'ın dilindeydi.

TL simgesi üzerine farklı yorumlar yapan muhalefet partileri, Başbakan Erdoğan'ın hedefindeydi. CHP TL simgesinin Erdoğan'ın adının baş harflerinini yansıttığını söyledi, MHP de Ermenistan para birimine benzetti.

HAYAL BAHÇESİNDE YAŞIYOR

İşte bu eleştirilere Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında cevap verdi. CHP'yi hayallerinden ötürü tebrik eden Erdoğan, sözü Bahçeli'nin çok konuşulan 40 hesabına getirdi: 

"Devlet Bahçeli bunun gerisinde kalır mı, hayal dünyası çok daha geniş. Bir süredir hayal bahçesinde yaşıyor. 2009’un sıfırlarını silip 2 ile 9’u toplayıp 40’ı bulup MHP’yi iktidara taşıyacaktı. Ama evdeki karmaşık hesap çarşıda tutmadı. Bir tanesi komisyonda 12 saat konuşmuş. Hangi çözüm önerisiyle geldiniz. Yapılanı kötülemekten bir milim öteye gidemediler. Bunların siyaset anlayışı sadece çamur atmak, sadece iftira atmak, yalan söylemek üzerine kurulu."

İŞTE ERDOĞAN'IN SÖZLERİ:

FORMÜL NEYDİ?

2009'dan iki sıfır atılır. Geriye 29 kalır. Daha sonra 2 ve 9 toplanır 11 sonucu elde edilir. 29 ve 11 toplandığında 40 sayısı bulunur. MHP kırkıncı yılı olan 2009'da 40 sayısı ile tek başına iktidar olur