BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Heyelan alanıydı turizm köyü oluyor

Sinop'un Ayancık ilçesinde, denize girilebilecek tek kumsal ve plaj alanı olan Çamurca mevkisi ıslah edildi.

Abone ol

Ayancık'ta belediye sınırları içerisinde denize girilebilecek tek kumsal ve plaj alanı olan Çamurca mevkisi yok olmaktan kurtarıldı.

Sert dalgalar nedeniyle kıyıda oluşan heyelanın ıslahı için başlatılan çalışma kapsamında, bölgede yapılan ilk mendirek tamamlandı. Çamurca mevkisinin Ayancık’ın turizmle özdeşleyen nadir alanlarından biri olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Ayhan Ergün, belediye olarak bu zamana kadar bunun bilincinde hareket etme ve gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Bölgede kıyı koruma taş tahkimat ve 60 metre uzunluğunda bir mendirek yapıldığını belirten Ergün, "Burada yaklaşık 300 bin TL'lik bir yatırım yapıldı. Yapılan yeni mendirek sayesinde bu bölgede balıkçılık yapan hemşerilerimize de büyük bir hizmet getirmiş olduk. DLH Genel Müdürlüğü'nde yani bir ek mendirek projesinin takibini de sürdürüyoruz. Belediye olarak bu yatırımın tamamını üzerine önümüzdeki turizm sezonuna yetiştirmek amacındayız.

İçerisinde bir araç otoparkı, kafeteryalar, satış büfeleri, soyunma odaları, duş odaları, tuvaletleriyle birlikte dört dörtlük bir turizm alanı oluşturmayı planlıyoruz. Burada balıkçı lokantası ve kır kahvesi planımız da var"
dedi.