BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

MAHEM bahçecilik kursları açacak

MAHEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu bilinçli tarım ve bahçecilik yapımı üzerine kurslar açacaklarını söyledi.

Abone ol

Manavgat Halk Eğitim Merkezi(MAHEM) Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, Manavgat'ta turizm sektörüne ara elaman yetiştiriciliği yanı sıra bilinçli tarım ve bahçecilik yapımı üzerine kurslar açacaklarını söyledi.

Manavgat'ta çoğu köylerde meyve ağacı budaması ve aşı yapımının babadan kalma eski yöntemlerle yapıldığını belirten Hüseyin Geyikoğlu, yanlış budamaya bağlı olarak her yıl verim aşamasında meyvenin heba edildiğini kaydetti. İlçede talepler doğrultusunda kurs açtıklarını belirten Geyikoğlu, son günlerde halkın en fazla geleneksel Türk sanatlarında ebru ve hat kursuna talep gösterdiğini ifade etti. Geyioğlu, hat kursuna karşı yoğun talep olunca öğretmen arayışına başladıklarını kaydetti.

Geyikoğlu, "Halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda kurs açıyoruz. İngilizce ve Rusça kurslarına yoğun istek var. Almanca kursuna geçmiş yıllardaki gibi yoğun istek yok. Bilgisayar kursuna talep yüksek." diye konuştu.
Geyikoğlu, bölgenin turizm yöresi olmasından ötürü önümüzdeki günlerde oda, dernek, turizmciler ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşerek müşteri memnuniyeti üzerine kurs açmayı planladıklarını kaydetti.