BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bedava kömüre kış oyunları ayarı

Erzurum'da düzenlenecek olan 2011 Universiade kış oyunları nedeniyle kente gönderilen kömür yardımlarının kalitesi yükseldi.

Abone ol

Erzurum’da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nca (SYDV) dargelirli ailelere dağıtılan kömüre, 2011’deki Kış Oyunları ayarı yapıldı.

Dağıtım öncesi isi fazla olduğu için hava kirliliği oluşturan Soma’dan çıkan kömürleri Erzurum’a göndermeyi planlayan SYDV Genel Müdürlüğü, SYDV yetkililerinin devreye girmesiyle dumanı daha az olan Tavşanlı kömürünün dağıtımını yaptırdı.

25’inci Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na 2011’de ev sahipliği yapacak Erzurum’da, kamu kurumları ve belediyelerin çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor.

27 Ocak – 6 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek Kış Oyunları döneminde hava kirliliğinin fazla olmaması adına dargelirlilere dağıtılan kömürde önemli bir adım atıldı.

Dağıtımlar başladı

Aziziye, Yakutiye ve Palandöken ilçesindeki mahallelerinde yaşayan 15 bin dargelirli ailenin kullanacağı kömürün dağıtımı öncesi Türkiye Kömür İşletmeleri'nin Soma’daki madenden çıkan ve is oranı yüksek olan kömürü gönderme isteği Erzurum Valiliği’nin devreye girmesiyle son anda önlendi. Valilik tarafından yapılan talep üzerine SYDV Genel Müdürlüğü, hava kirliliğine neden olan Soma yerine is oranı daha az olan Tavşanlı’dan çıkan kömürü, dağıtılmak üzere Erzurum’a gönderdi.
SYDV'ye ait Kömür Tevzi deposundaki kömürlerin taşıma için ihaleyle kiralanan kamyonetlere doldurularak dağıtım yapılan mahallelere götülüp, vatandaşın kapısının önüne bırakıldı. Yetkililer “2011’deki Kış Oyunları için devlet milyonlarca lira harcayarak önemli tesisler yapıyor. 10 günlük oyunlar süresince binlerce sporcu ve turist buraya gelecek. Erzurum’un kış turizmindeki geleceği bu oyunlarda gösterceği performansla şekillenecek" dediler.