BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Boğaziçi mezunlarından Ağrı'ya 3. okul

Boğaziçi Üniversitesi Mezunları tarafından Ağrı'nın Çatalipaşa köyünde yaptırılan okul törenle hizmete açıldı.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi 1977 İşletme Mezunları'nın Çatalipaşa köyünde yaptırdığı 4 derslikli ilköğretim okulu bayram havasında hizmete açıldı.

Boğaziçi Robert Koleji Üyesi Turgut Ziyal'in önderliğinde bir araya gelen mezunlar, aynı köye ayrıca 2 daireli ve içinde beyaz eşyasının da hazır bulunduğu lojman ile okuldaki eğitim malzemeleri ve öğrenciler için oyun parkları da yaptı.

Törende mezunlar adına bir konuşma yapan Turgut Ziyal, okulun inşaatı için 165 kişi ve kurumdan bağış alındığını belirterek, Ağrı'nın Türkiye'nin milli gelir bakımından en geri ve aynı zamanda üniversite giriş sınavlarında da başarısı düşük illerden biri olduğunu kaydetti.

Çatalipaşa'nın bir dağ köyü olmasının sınırlı imkânları da beraberinde getirdiğine vurgu yapan Ziyal, bu tür unsurların Boğaziçi 1977 mezunlarını harekete geçirdiğini ve tüm imkânlarıyla destek verdiklerini ifade etti. Ziyal, ''Boğaziçi Üniversitesi mezunları olarak yeni hedefimiz Ağrı'da seçilecek merkezi bir köyde 7 derslikli bir ortaokul ve lise binası yaptırmak. Arzumuz, bu okullardan yetişmiş öğrencilerin de Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun olması.'' diye konuştu.


Ağrı Vali Vekili Bahadır Güneş ise dernek üyelerinin bu çabasıyla yalnız bir bina inşa edilmediğini, aynı zamanda geleceğin inşasına dair temeller atıldığını vurguladı. Güneş, ülkenin geleceğinin eğitimden geçtiğini belirterek, ''Hayırseverlerimizin bu tavrı ve yaptıkları bizlere güç vermektedir. Bu çalışmaları hiçbir zaman unutulmayacak, her zaman hatırlanacaktır. Bu örnek davranışlarından dolayı başta Ağrı Valiliği olmak üzere, bu okulda öğrenim görecek öğrenciler, aileleri ve öğretmenleri adına Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği'nin değerli üyelerine, çalışanlarına ve katkıda bulunan herkese teşekkür edeyorum.'' dedi.
Törende okulun 2.sınıf öğrencilerinden Sedat Budak'ın İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması katılanlardan büyük alkış alırken, köy muhtarı Cemal Budak ve Ağrı Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz da birer konuşma yaptı.


Konuşmalardan sonra protokol üyeleri iki öğrenciyi yanlarına alarak açılış kurdelesini birlikte kesti. Vali Vekili Güneş, beraberindekilerle okulu gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Köylü kadınların da eşlik ettiği açılışta, Boğaziçi mezunları ile bayanlar arasındaki samimiyet gözlerden kaçmazken, bol bol fotoğraf ve halay çekildi.


Bu arada Boğaziçi mezunlarının daha önce de Ağrı Oğlaklı ile Güvendik köylerine de okul yaptığı belirtildi.