BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Minareye 'bazlı' kılıf uydurdular

Erzurum'da bir caminin minaresine takılan baz istasyonu cemaatin tepkisini çekti. Cemaat istasyonun indirilmesi için kampanya başlattı.

Abone ol

Erzurum’un Yukarı Köşk Mahallesi’nde bulunan Muhammed Selami Camii minaresine kurulan GSM baz istasyonları mahalle sakinleri ve camii cemaatinin tepkisini topluyor.

Erzurum’da Yukarı Köşk Mahallesi’nde yeni yapılan İl Müftülüğü Binasının yanında yer alan Muhammed Selami Camii’nin minaresinde bulunan baz istasyonları vatandaşlardan tepki topluyor.

Baz istasyonları nedeniyle Camii minaresinin neredeyse görünmediğini dile getiren vatandaşlar, “Bu istasyonlar camimizin minaresini neredeyse bir kılıf gibi kaplamış durumda. Baz istasyonlarının sağlığa zararlı olduğunu tüm bilim adamları söylüyor. Şuan için fiziki bir zararı olmadığı görünse de mahallelinin ve cemaatin psikolojisini bozuyor. Ayrıca ilerde çok büyük sağlık tahribatına kapılacağımız korkusuyla camii ye gidemiyoruz. Yetkililerin bu istasyonları farklı bölgelere kurmalarını istiyoruz” diye konuştular.

Bu arada daha önce, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin’in soru önergesini yanıtlayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın, 2007’de yürürlüğe giren son protokolün geçerlik süresinin 10 yıl olduğunu ve 2017 yılında sona ereceği bilgisini vermişti.