BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İçme suyu depolarına yeni sistem

Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan, "İçme Suyu Depoları Otomasyon Projesi"ni hayata geçirdiklerini söyledi.

Abone ol

Tokat'ın Erbaa ilçesinde içme suyu tesisleri kapsamında, derin kuyular ile terfi merkezlerindeki motopomplara otomasyon sistemi ile kumanda ederek ve depolarla birlikte tüm içme suyu sisteminin, tek bir merkezden kumanda edilmesini ve izlenmesini sağlayan sistemi kuruldu.

Başkan Yenihan, sistemle birlikte su kuyularının daha rahat takip edilerek ihtiyaca göre yönlendirme yapılacağını söyledi.

İçme suyu sisteminin oldukça karmaşık, işletme maliyeti yüksek ve denetimi zor bir sistem olduğunun altını çizen Başkan Yenihan, "Sistemin kısa ve uzun vadede birçok getirisi var. Sistem sayesinde depolar sürekli dolu tutulabildiğinden ve gelişen arızalara anında müdahale edildiğinden su kesintileri en aza indirilebilir. İçme suyu şebekesinde bulunan tüm birimler merkez bilgisayar ekranından sürekli olarak izlenebildiğinden, gelişen olaylara anında müdahale edilir. Bu sistemle birlikte içme suyu şebekesinde ki çıkarılan suya Sağlık Bakanlığının belirlediği oranlarda klor miktarının bilgisayar ekranlarından anlık izlenebilmesi de sağlanmıştır. Ayrıca insan gücü, araç, zaman, su ve elektrik v.s.olarak sıralanabilir" diye konuştu.