BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.431,82
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'nin iki yıl uzaklaştırdığı Mensur Işık eşinden ve kadınlardan özür diledi

Eşi Ebru Işık’a şiddet uyguladığı için HDP’den 2 yıl süreyle uzaklaştırılan Muş Milletvekili Mensur Işık, yazılı açıklama yaparak bütün kadınlardan özür diledi.

Abone ol

Eşi Ebru Işık'a şiddet uyguladığı iddia edilen ve 2 yıl süre ile HDP'den uzaklaştırılan Muş Milletvekili Mensur Işık,  sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve özür diledi.

Işık’ın Twitter’dan yaptığı açıklama özetle şöyle: “Tüm bu yaşananların kişisel olarak programımızı içselleştirememiş olmaktan kaynaklanan bir yetersizlik ve eksiklik olduğunu belirterek, partime ve onun kadın özgürlük mücadelesine yapılan saldırılara sebep olduğum için çok büyük üzüntü içerisinde olduğumu belirtmek istiyorum.

Bu kapsamda partimin aldığı ve alacağı her kararı sonsuz bir saygıyla karşıladığımı ve yaşadığım eksiklikleri aşmak için bundan sonra özel bir gayret içinde olacağımı ifade etmek isterim. Amasız ve ayrıntıya girmeksizin bu olayın hatası, yanlışı, eksikliği bana aittir. Bu nedenle eşimden, çocuklarımdan, partimden, Kadın Meclisimizden ve bütün kadınlardan özür diliyorum.”