BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li vekil yaşadıklarını anlattı, o an dedim ki...

Uludere'de 11 yakınını kaybeden ve bu dönem HDP milletvekili olarak Meclis'e giren Ferhat Encü, askerle arasında yaşanan gerilimi anlattı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA 

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski), köyünde, halkın yaylalara çıkmasının engellenmesi, sınır kesimine de sürekli olarak askeri personel takviye edilmesi nedeniyle yaşanan gerilim, doruk noktasında.

Son bir haftadır yaşanan gerilimi yatıştırmak için bölgede bulunan, kendisi de Uludereli olan HDP Milletvekili Ferhat Encü, dün sabah saatlerinde sınır hattındaki durumu incelemek üzere bir grup gazeteci ile Şerit Yaylası mevkiine gitti.

VEKİLE HAKARET İDDİASI
İddiaya göre, askerler, Encü ile gazetecilerin bulunduğu araca doğru gaz bombası atıp, aracın üzerinden havaya doğru yüzlerce mermi sıktı. Bu sırada gazeteci olduğunu söyleyerek araçtan inmeye çalışan Cumhuriyet gazetesi Diyarbakır muhabiri Mahmut Oral, askerler tarafından tartaklanarak, araca binmemesi halinde silahla vurulmakla tehdit edildi.
şirnak-uludere-hdp.jpg
Olayın büyümesi üzerine araçtan inen Encü ise kendisinin Şırnak milletvekili olduğunu söylediği halde, askerler tarafından tartaklandığını öne sürdü. O anları internethaber.com'a anlatan Encü şunları söyledi:

SENİ BİZ SEÇMEDİK SEN HAİNLERİN VEKİLİSİN

Ben araçtan inip milletvekili olduğumu söylediğimde, bana, "seni biz seçmedik, sen eşkıyaların, teröristlerin vekilisin" dediler ve tartaklamaya başladılar. Ben de onlara "ne yapıyorsunuz, asıl bu eşkiyalıktır" dedim. Bunu söylememe rağmen hala fiziki saldırı devam etti, beni çembere aldılar, darp etmeye başladılar. Kafamın üzerinde silahlar ateşlendi.

ARKAMDAN YAKLAŞIP NAMLUYLA KAFAMA VURDULAR
İteklediler, yüzüme değil, vücudumun farklı yerlerine yumruk attılar. Bir asker arkadan yaklaşıp silahın namlusuyla kafama vurdu.

HAYATIMDAN ENDİŞE ETTİM
Silahlar yoğun bir şekilde kafamın üzerinde patlamaya başlayınca, o an "iş bitti, beni aralarına aldıklarına göre biri vücuduma silahla ateş edecek" diye düşündüm, hayatımdan endişe ettim.