BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un çiftlik sahibini idam ettirdi

Güney Kore'de yayımlanan bir gazetenin haberine göre, Kuzey Kore'deki bir tatlısu kaplumbağası çiftliğinin sahibi, ülke lideri Kim Jong-un'un çiftliği ziyareti ardından idam edildi.

Abone ol

Güney Kore'de yayımlanan Daily NK sitesinin haberine göre, Kuzey Kore'deki bir tatlısu kaplumbağası çiftliğinin sahibi, ülke lideri Kim Jong-un'un ziyareti ardından idam edildi.

Resmi Kuzey Kore medyası, Mayıs ayında, Kim Jong-un, Pyongyang'daki Taedong nehrinin yanıbaşında bulunan çiftliği ziyareti sırasında, yüzlerce tatlısu kaplumbağası yavrusunun ölümünü önleyemedikleri için çok öfkelendiğini ve çiftlik çalışanlarının tümünü azarladığını duyurmuştu.

Kim'in çiftlikteki turu sırasında tanklarda yeterince su kalmadığı ve yeterli miktarda besin olmadığı ortaya çıkmıştı.

Muhabirler ülkede yaşanan kuraklığın tatlısu kaplumbağalarının ihtiyaçlarını karşılamaya yetmediğini belirtiyor.

Tatlısu kaplumbağası, Kuzey Kore'de çorbalarda kullanılan değerli bir besin olarak kabul ediliyor.

Güney Kore haber sitesine gelişmeyi duyuran Kuzey Koreli kaynak, "Çiftlikte ölen tatlısu kaplumbağaları yavru olduğundan, istenseydi, çiftlik sahibinin idamı önlenebilirdi. Ama birçok kimseye göre, genç lider, bu olayın bir örnek oluşturmasını istemiş olabileceğinden, ne olursa olsun idam edilecekti." dedi.

Aynı kaynak, Kuzey Kore'de yüksek düzey kadrolarda kapsamlı bir temizlik ve idamla cezalandırma operasyonları düzenlediği için parti kadrolarının Kim'e bağlılıklarını ortaya koymak için görülmemiş düzeyde çaba harcadıkları belirtti ve tatlısu kaplumbağası çiftliğindeki yönetim aksaklığının da alt kadrolardaki bir yetkilinin ihbarı üzerine ortaya çıktığını söyledi.