BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  GÜNCEL

Yunanistan: 2-3 gün içinde somut öneriler sunacağız

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, '2-3 gün içinde somut öneriler sunacaklarını' belirtip "Komşularımızdan krizden çıkacağımıza dair işaret içeren anlaşma talep ediyoruz" dedi.

Abone ol

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada, ülkenin borç krizinin çözülmesi için ayrıntılı, somur öneriler hazırladıklarını ve '2-3 gün içinde Avrupa Birliği'ne sunacaklarını' söyledi.

Tsipras, alacaklıların belirlediği yükümlülükleri yerine getirecekleri konusunda kendilerinden emin olduklarını belirtip "Reformlar halkın üstündeki yükü hafifletmeli, istihdam yaratmalı ve girişimciliği teşvik etmeli" dedi.

Başbakan ayrıca "Birçok Avrupa ülkesinde kemer sıkma programları uygulandı. Ama hiçbir yerde bu programlar Yunanistan'daki gibi katı ve bu denli uzun süreli olmadı ve şunu söylemek abartı olmayacaktır ki ülkem son beş yıldır bir kemer sıkma laboratuarına döndü. Ama bu deney, hepimiz kabul etmeliyiz ki başarılı olmadı" ifadelerini kullandı.

'AB'nin en kritik dönemi'

Tsipras, "Komşularımızdan, krizden çıkacağımıza dair işaret veren bir anlaşma talep ediyoruz" mesajı verdi.

Brüksel, borç krizinin çözülmesi için Atina'ya Pazar gününe kadar süre tanımıştı.

Brüksel'de dün düzenlenen olağanüstü toplantıdan sonra, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Pazar gününün "verilen son mühlet" olduğunu kaydetti ve bunun, Avrupa Birliği tarihinde yaşanan en kritik dönem olduğunu söyledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de, "kendisi bunu tercih etmese de, Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkması olasılığını göz önüne alan bir acil plan hazırlandığını" kaydetti.