BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,17
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

HDP'li Osman Baydemir'den şok iddia! Silahlanacaklar

HDP'li Osman Baydemir Meclis'te yaptığı bir konuşmada Doğu'daki sivil halkın silahlanacağı iddiasında bulundu. Baydemir oparasyonlara; ''Artık bıçak kemiğe dayandı. Siviller silahlanacak. Biz de durduramayız'' diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Güneydoğu'daki hendek krizi ile başlayan sokağa çıkma yasakları ve terör örgütü mensupları ile girişilen çatışmalara tepki gösterdi.

Kendisinin sürecin yakın tanıklarından olduğunu kaydeden Baydemir, "Silah niye bırakılmadı? Savaş niye başladı?" diye yönelttiği soruya kendisi cevap verdi.

"CİZRE TOPLARLA DÖVÜLÜYOR"

Baydemir, "7 Haziran seçimlerinden dolayı.. Seçim sonuçlarından dolayı. Seçime kurban edildi barış ve şu anda biz bunu yaşıyoruz. Şu anda tek başına iktidar. Hadi şimdi, el ele verelim, biz değil beraber başarabiliriz.

BİRLİKTE EŞİTÇE YAŞAM BUNLARLA MÜMKÜN!

Sadece AKP, HDP de değil, CHP'yle birlikte, MHP'yle birlikte, bu ülkenin tüm yurttaşlarıyla birlikte gerçekten birlikte yaşam, eşitçe yaşam, özgürce yaşam bunlar mümkündür. Ben niye bu kadar ısrarlıyım? Çünkü herbir ölüm bizi uzaklaştırıyor masadan. Bizi birlikte yaşamdan uzaklaştırıyor, birlikte yaşamaktan uzaklaştırıyor. Hakikaten Suriyelileşiyoruz, Cizre toplarla dövülüyor Esad'ın yaptığı gibi." diye konuştu.

KONUŞMA TUTANAKLARDA YER ALDI

TBMM Avrupa Birliği (AB) Uyum Komisyonu üyesi HDP Milletvekili Baydemir, AB Bakanı Volkan Bozkır'ın komisyon tarafından kabul edildiği 2 hafta önceki toplantıda değerlendirmelerde bulundu.

"HAYATINDA SİYASETE BULAŞMAMIŞ SİVİL İNSANLAR SİLAHLANACAK"

Toplantı tutanaklarına göre Baydemir, "Sur'da yerleşim birimi kalmayacak ve yarın öbür gün -coğrafyayı biliyorum ben- insanlara tak edecek. Hayatında siyasete bulaşmamış sivil insanlar silahlanacak Sayın Bakan. O zaman kimse durduramayacak, biz de durduramayacağız, kimseyi tanımayacaklar ve o zaman kaos olacak. Artık bıçak kemiğe dayandı, neredeyse aştı." dedi.