BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  POLİTİKA

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu Meclis'te gözaltına alındı! Cezaevine gönderilecek

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de "Adalet Nöbeti" tutmaya başlayan eski HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alındı.

Abone ol

Hakkındaki kesinleşmiş mahkeme kararı Meclis'te okunduktan sonra milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'i terketmemiş ve 'Adalet nöbeti' adıyla eylem başlatmıştı. Meclis'te yer yatağı sererek eylem yapan Gergerlioğlu, "Sonuna kadar direneceğim,  teslim olmayacağım" açıklaması yapmıştı. Polis bu sabah Meclis'e girdi ve Gergerlioğlu'nu gözaltına aldı. Gergerlioğlu, işlemlerin ardından cezaevine gönderilecek.

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun Meclisi terk etmediği, hala “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” suçlaması yapıldı. Soruşturma belgesinde ayrıca Gergerlioğlu'nun grup katına çıkarken yanında olan grup içinden "Biji Serok Apo" sloganı atıldığı ve böylece "TBMM koridorlarında terör örgütünün propagandasının yapıldığı" da ileri sürüldü.

TBMM Başkanı Şentop'tan açıklama geldi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Gergerlioğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada "Anayasaya göre milletvekilliği kesin hüküm ile sona ermiş ve milletvekili sıfatı taşımayan bir kişinin Meclis’i eylem alanı olarak kullanmaya kalkması kabul edilemez" dedi. Şentop şöyle devam etti: "Tamamen Anayasa ve TBMM İçtüzüğü hükümlerinin gereği olarak yapılan bir işleme karşı TBMM çatısı altında bir eylemin devamına ve Meclis’in terörize edilmeye çalışılmasına müsaade edilmeyeceği bilinmelidir. Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz."

Devlet Bahçeli dün ne demişti?

MHP lideri Devlet bahçeli, dünkü açıklamasında Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Meclis'ten atılması için TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a çağrı yapmıştı. İşte Bahçeli'nin o sözleri:

TBMM, bir eylem sahası, bölücülerin yatakhanesi, kanun kaçaklarının sığınma alanı değildir. Büyük Türk milletinin kalbinde bir hançerin yuvalanmasına göz yumulamaz, tahammül edilemez, sabır gösterilemez. TBMM’de yer yatağı sermek demokrasiye sürülmüş kara bir lekedir.

TBMM’nin Muhterem Başkanı’nı bu vesileyle göreve davet ediyorum: Yer yatağı derhal kaldırılmalı, milletvekilliği düşürülen kirli şahıs Gazi Meclis’ten behemehâl çıkarılmalıdır. Taviz, teslimiyeti getirir. Teslimiyet ise boyun eğmedir. Buna da hiç kimsenin hakkı yoktur.