BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç: Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP'li Vekiller Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesi kararının iptali ve milletvekilliği sıfatının iadesi talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını açıkladı.

Abone ol

HDP Grup Başkanvekili Oluç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yeni valiler kararnamesiyle 41 ilin valisinin değiştirildiğini hatırlatan HDP'li Oluç, "Değiştirilen valiler arasında üç kayyum da var. Diyarbakır, Mardin ve Siirt valileri de var. Biz bunların yaptığı her türlü usulsüzlüğü, yolsuzluğu defalarca Genel Kurulda dillendirdik. Sayıştay raporlarına yansıdı." ifadelerini kullandı.

HDP'li vekiller için Meclis'e gelen fezleke sayısı 813 

HDP'li Oluç, şu anda 16'sı 26. Dönem'den kalan ve 27. Dönem'deki HDP milletvekilleri hakkında Meclis'e gelen fezleke sayısının 813 olduğunu belirterek, "Bu fezlekeler tamamen hukuksuz bir şekilde hazırlanmış, aslında stajyer savcı bile olamayacak savcıların, hukuku çiğneyerek hazırladıkları fezlekelerdir. Bu fezlekelerin tamamı düşünce ve ifade özgürlüğü ve vekil dokunulmazlığı kapsamında ele alınması gereken konulardır" görüşünü savundu.

"AYM'ye başvurduk"

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın milletvekilliklerinin düşürülmesi kararının iptali ve milletvekilliği sıfatının iadesi talebiyle bugün Anayasa Mahkemesine başvurduklarını açıkladı.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Yüzde 73,3 Ayasofya'nın ibadete açılmasını istiyor! Areda Survey'den bomba anket
Foto Galeri Yüzde 73,3 Ayasofya'nın ibadete açılmasını istiyor! Areda Survey'den bomba anket Galeriye Gözat