BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

HDP başkanlığı destekliyor mu çelişkili açıklama

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, çok konuşulan 'Başkanlık sistemini tartışabiliriz' açıklamasının ardından yeni bir çıkış yaparak "Başkanlığa karşı durmakta kararlıyız" dedi.

Abone ol

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen başkanlık sistemine dair yaptığı 'tartışabiliriz' şeklindeki açıklamasını sosyal medya üzerinden düzelterek "Başkanlığa karşı durmakta kararlıyız. Bir şeye karşı olmak onu tartıştırmama tavrını gerektirmez" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 7 Haziran seçimleri öncesinde, “Seni başkan yaptırmayacağız” ifadesi ve bu ifade üzerinden geliştirdiği seçim kampanyasının ardından Ayhan Bilgen, Cumhuriyet’e verdiği mülakatta  “Tüm modeller tartışılabilir” demişti. Bilgen'in HDP içinde olay yaratan bu açıklaması, "HDP, başkanlığı tartışmaya açık" olarak yorumlanınca Bilgen, Twitter hesabı üzerinden sözlerine düzeltme getirdi.

"SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ SÖZLERİNİN ARKASINDAYIZ "

Bilgen, kişisel Twitter hesabından yaptığüı açıklamasında “Meclis anayasa komisyonundaki tavrımızın da, seni başkan yaptırmayacağız sözlerinin de arkasındayız” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Her konu tartışılabilir diyoruz başkanlık tartışılmalı gibi aktarılıyor. En katılımcı yöntemle en demokratik anayasayı yapmaya biz varız. HDP’nin anayasa tartışmalarında tavır değişikliği söz konusu değil. Her şey tartışmaya varız. Başkanlığa karşı durmakta ısrarlıyız. Biz başkanlık konusunda netiz. Diğer partiler de mevcut anayasanın inkârcı maddeleri konusunda net olursa demokratik bir anayasa yapılır. Bir şeye karşı olmak onu tartıştırmama tavrını gerektirmez. Kendine, halkına güvenen muhalefet her şeyi tartışmaya cesaret eder doğruyu savunur.”