BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,72
ALTIN 2.434,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Haymana`da yeni bir termal kuyu açıldı

Belediye Başkanı Aysu,Büyük özveri ve umutla yürüttükleri çalışmaların ardından mutlu sona ulaştıklarını ifade etti.

Abone ol

Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu, yaptığı açıklamada, ilçenin jeotermal potansiyelini artırma çabasında olduklarını belirterek, 25 Haziranda Seyran Mahallesi Atatürk İlköğretim Okulu bitişiğindeki alanda sondaj çalışmalarına başlandığını söyledi.

Büyük özveri ve umutla yürüttükleri çalışmaların ardından mutlu sona ulaştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Aysu, şunları kaydetti: `Yaklaşık 180 metre derinlikteki suyumuzun sıcaklığı, şu an için 41.5 derece. Bu kuyumuzda diğer kuyularımızdan bağımsız olarak 35-40 litre/saniye debiye ulaştık. Daha önceden sadece bir kuyumuzla hizmet veriyorduk. Bu kuyuyla Haymana`nın termal turizmde önü daha da açılmış oldu.` Sondajdan sorumlu Jeoloji Mühendisi Celal Yalçın ise 200 metreye kadar inmeyi planladıklarını, böylece suyun sıcaklığını daha da arttırmak istediklerini bildirerek, `Suyun debisi ile ilgili kesin sonuçlar, çalışma sona erdikten sonra yapılacak ölçümlerde belli olur. İlk bulgulara göre artezyen özelliği olabileceği ihtimali de var` dedi.

Ankara`ya 73 kilometre uzaklıktaki Haymana, kaplıca turizmi bakımından başkentin en gelişmiş ilçelerinden biri olarak dikkati çekiyor. İlçede, termal sularının ve havuzların bulunduğu 4 otel ile belediyeye ait 2 kaplıca bulunuyor. Ayrıca yeni hizmete giren Çağ Grubu Hastanelerine ait tesislerden de devre mülk sahipleri faydalanıyor. Uzmanlar, sıcaklığı 44.5 derece olan banyo ve içme kürlerine elverişli olan termal suların, romatizma, deri, kalp ve kan dolaşımı, nevralji, solunum yolu, kadın hastalıkları, sinirsel ve kas yorgunluğu hastalıklarına iyi geldiğini belirtiyor.